Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Mirna Peč

AVDIO: Ob širitvi industrijske cone, dodatnih 500 delovnih mest

Piše: STA

Čas objave:
25.11.2019 06:05

Mirnopeško industrijsko cono Dolenja vas, ki leži tik ob dolenjski avtocesti, namerava tamkajšnja občina razširiti in njenim 20 hektarjem dodati še približno enako veliko gospodarsko cono. Ker nameravajo s to tamkajšnjim 250 delovnim mestom dodati še približno 500 novih, ob tem na občini razmišljajo o dodatnih stanovanjskih zmogljivostih.

2s.JPG
Župan Mirne Peči Andrej Kastelic
Radio Krka, M.K.

Mirnopeški župan Andrej Kastelic je na nedavni novinarski konferenci dejal, da naj bi v tamkajšnji industrijski coni do konca leta zrasli še obrati dveh ali treh novih podjetij. Ker je omenjena industrijska cona že skoraj zasedena, pa je mirnopeška občina pripravila vse potrebno za njeno širitev.

Razširiti jo nameravajo za dodatnih 20 hektarjev oz. ji dodati gospodarsko cono. Teren že pripravljajo, za nakup zemljišč pa se je že odločilo nekaj naložbenikov.

Župan je dodal, da zaradi obeta novih delovnih mest v tej dolenjski občini razmišljajo o novih stanovanjskih območjih. V kratkem bodo zato podpisali komasacijski pogodbi za območji nad postajo in Češenjska hosta s skupaj približno 17 hektari zemljišč, na katerih bo možno graditi.

Po podpisu omenjenih pogodb bo občina zaprosila za gradbeno dovoljenje za ureditev potrebne infrastrukture, s postopki za gradnjo hiš pa naj bi zasebniki lahko začeli prihodnje leto, je še napovedal Kastelic.

Direktorica mirnopeške občinske uprave Sonja Klemenc Križan je za STA navedla, da je naložba v industrijsko cono Dolenja vas občino stala približno dva milijona evrov, stroški širitve in ureditve potrebne infrastrukture pa naj bi jo stali še približno 2,5 milijona evrov. Povrnitev glavnine omenjenih stroškov si sicer obetajo od komunalnega prispevka.

Pripravo gospodarske cone nameravajo po izravnavi terena v najboljšem primeru začeti v poldrugem letu, v delu, kjer je ta že primeren, pa še prej. Direktorica je potrdila, da je zanimanja za gradnjo v novem delu industrijske cone veliko, sicer pa si od omenjene naložbe dolgoročno obetajo dodatnih približno 500 delovnih mest, je še dodala.

Po njenih podatkih v mirnopeški industrijski coni med drugimi delujejo podjetja Cecomp, Zomi, Strešniki Golob, As Domžale in Bartogov logistični center. Tam gradijo tudi izobraževalni center Renault-Nissan za jugovzhodno Evropo, v katerem bodo izobraževali delavce, serviserje in podobno.

Industrijska cona Dolenja vas sicer leži tik ob avtocesti Ljubljana-Obrežje oz. med Trebnjem in Novim mestom. V njeni neposredni bližini je tudi železnica.

Mirnopeški župan Andrej Kastelic o novi gospodarski coni