Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Zalog pri Straži

Odpadke s pogorišča v Zalogu bo odpeljal Kostak

Piše: STA

Čas objave:
03.06.2019 14:45

Odpadke iz pogorišča predlani pogorele podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži bo odpeljalo podjetje Kostak. Kot so sporočili iz okoljskega ministrstva, mora Kostak, ki je edini oddal ponudbo za izvedbo javnega naročila, z odvozom odpadkov in oddajo odpadkov v obdelavo končati v treh mesecih od podpisa pogodbe.

zalog.jpeg
Ekosistemi Zalog
B.Peterlin (za Radio Krka)

Inšpektorat za okolje in prostor je danes za prevzem, prevoz in obdelavo do 7500 ton mešanice materialov iz mehanske obdelave komunalnih odpadkov, ki so ostali po požaru družbi Ekosistemi, izbral družbo Kostak, so sporočili iz ministrstva za okolje in prostor.

Odpadki, ki jih mora odstraniti Kostak, so deloma v kupih v razsutem stanju, deloma v balah, nekateri so deloma ožgani, so zapisali na ministrstvu. Gre za gorljive materiale iz mehanske obdelave komunalnih odpadkov.

Kostak mora s pogorišča odstraniti celotno količino odpadkov in jo v obdelavo oddati v obrat za obdelavo in vmesno predobdelavo, saj so odpadki iz družbe Ekosistemi glede na izdelano oceno odpadka primerni za energetsko izrabo po predobdelavi, so še zapisali na ministrstvu.

Izbrani ponudnik mora sicer z odvozom odpadkov in oddajo odpadkov v obdelavo končati v treh mesecih od podpisa pogodbe oziroma od pridobitve soglasja za čezmejno pošiljanje odpadkov.

Na območju podružnice podjetja Ekosistemi v Zalogu pri Straži, ki se ukvarja s proizvodnjo vseh vrst lesnega goriva in proizvodnjo trdnih goriv iz nenevarnih odpadkov, je zagorelo julija 2017. Požar so v štirih dneh pogasil. Na Policijski upravi Novo mesto so povedali, da so kot vzrok požara ugotovili samovžig.