Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Odziv Mestne občine Novo mesto na pobudo o sprostitvi motornega prometa po Glavnem trgu

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
18.04.2019 19:21

Predlog prometnega režima, ki ga je včeraj obravnaval občinski svet, je nastal na podlagi usklajevanja predlogov legitimnih predstavnikov dveh ključnih skupin deležnikov mestnega jedra – Sveta Krajevne skupnosti Center in Zavoda Grem v mesto – ki sta bila pripravljena pred pobudo ter ob upoštevanju jasno izraženega mnenja več kot 1.500 podpisnikov peticije: Glavni trg pripada ljudem ne avtomobilom.

Občina je na to temo vodila komunikacijo s predstavniki podjetnikov in stanovalcev, pri čemer so bili v največji meri upoštevani predlogi obeh združenj. Predlog, pod katerega se je podpisalo 87 podpisnikov pobude o sprostitvi motornega prometa pa ne sledi ne predlogu Sveta Krajevne skupnosti Center ne predlogu Zavoda Grem v mesto in bo oteževal izvajanje ukrepov za oživljanje mestnega jedra, ki jih občina pripravlja na pobudo stanovalcev in podjetnikov (izvajanje dogodkov in prireditev, podpora izvajanju dejavnosti na površinah Glavnega trga, delo mestnega menedžerja …). Mestna občina Novo mesto je v zadnjih dneh prejela tudi dopise (v priponkah) podpisnikov te pobude, ki kažejo na nejasnosti in nesporazume pri zbiranju podpisov.

Občina se je s predstavniki Zavoda Grem v mesto povezala tudi pri izvajanju komuniciranja predloga novega prometnega režima, ki ga bo obravnaval Občinski svet. Hkrati v sodelovanju z njimi načrtuje izvedbo skupnega slavnostnega odprtja Glavnega trga, ki bo potekala 10. maja.