Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Debeli rtič

OZRK povabil župane na Debeli rtič

Piše: Radio Krka

Čas objave:
13.07.2015 16:26

OZRK je povabil predstavnike dolenjskih občin in ZZZS na obisk otrok, ki letujejo na Debelem rtiču. Obiska so se udeležili župan MO Novo mesto, Gregor Macedoni, županja Občine Šmarješke Toplice Bernardka Kermc, župan Občine Škocjan Jože Kapler, predstavnica Občine Šentjernej Darja Will, predstavniki Območnega odbora RK Novo mesto in nekateri predsedniki krajevnih organizacij RK.

Na sprejemu je goste pozdravila direktorica MZL RKS Debeli rtič Ana Žerjal in predstavila novosti zdravilišča in predsednica OZRK Novo mesto Mojca Špec Potočar, ki je predstavila, kako poteka letovanje v okviru OZRK Novo mesto. Letošnje leto bo na Debelem rtiču letovalo 315 otrok, v štirih izmenah po 7 dni do konca meseca julija. Sofinanciranje od ZZZS pridobimo preko razpisa, sredstva pa prispevajo tudi občine in starši.

Predsednica OZRK Novo mesto je poudarila, da se ekipa 36 mentorjev in osebje na Debelem rtiču trudi, da otroci preživijo lepe počitnice na morju s poudarkom koristnosti za njihovo zdravje. 90 otrok v drugi izmeni pod vodstvom Gregorja Udovča je pripravilo pester kulturno-zabavni program in gostom podelilo darilca, ki so jih sami ustvarili na delavnicah ročnih spretnosti. Tudi obiskovalci so presenetili otroke s sladkarijami, igračami, župan MO Novo mesto pa je vsem podaril sladoled. Preživeli smo lep dan ob morju, nekateri obiskovalci pa so obujali svoje otroške spomine na Debeli rtič, ko so bili tudi sami otroci. Po navadi so bili povezani tudi z izkušnjami prve ljubezni, kar se dogaja na letovanju otrokom tudi danes.