Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Pa kje mi živimo!?

Piše: Radio Krka/Novomeški Čuvar

Čas objave:
21.11.2012 20:23

Perverzno! Javna tajna, ki je končno izgubila oksimoronsko vrednost in postala javni podatek. V Novem mestu se mešetari z vodilnimi političnimi in gospodarskimi položaji, ki jih zaseda kader vprašljivih kompetenc. Kakšne so posledice neprofesionalnosti na vodilnih položajih pa nam je vsem znano. Novomeški Čuvar objavlja sporazum Muhič-Turk, ki razkriva ozadje očitne korupcije v politiki in gospodarstvu.

Gre za sporazum oz. koalicijsko pogodbo o skupnem nastopu na lokalnih volitvah za župana Mestne občine Novo mesto, ki sta ga 19. avgusta 2010 podpisala predsednika ZZD in SLS Alojzi Muhič in Alojzi Turk.

Spletni portal je tako objavil fotokopijo koalicijske pogodbe med SLS in ZZD, ki potrjuje predhodne navedbe, da sta se Alojzij Muhič kot županski kandidat in predsednik Zveze za Dolenjsko ter Alojz Turk kot predsednik novomeškega odbora Slovenske ljudske stranke dogovorila, na kakšen način si bosta stranki razdelili vodilna delovna mesta v gospodarski in javni sferi, ki jo lastniško oziroma ustanoviteljsko obvladuje Mestne občina Novo mesto.

Čuvar v povzetku navaja podrobnosti sporazuma:
1. SLS si je s pogodbo zagotovila, da bodo vsi njeni kadri, ki so svoje položaje zasedali na dan podpisa pogodbe, te funkcije in položaje obdržali tudi naprej.
2. Direktorsko mesto v javnem podjetju ali gospodarski družbi.
3. Dve vodilni delovni mesti v občinski upravi in/ali javnem podjetju, ranga pomočnik uprave ali vodja oddelka
4. Članstvo v dveh nadzornih svetih.

5. „Rešitev kadrovske situacije za „dr. J. F.“ (Jožico Fabjan), da bo zasedala najmanj mesto pomočnice direktorice v javnem podjetju Komunala ali pa vodilna mesta v enem izmed zavodov Zdravstveni dom Novo mesto, Kulturni center Janeza Trdine ali Knjižnica Mirana Jarca.
6. SLS dobi podžupansko mesto.
7. SLS dobi ustrezno število delovnih mest glede na uspeh volitev in članstvo v kadrovski komisiji občinskega sveta in funkcijo predsednika odbora za okolje ali odbora za promet.


Vprašamo se lahko le kako je možno, da se dve politični stranki lahko dogovorita o tem kdo bo zasedel kateri položaj v javnih podjetjih!? Vsekakor pa nam je lahko sedaj tudi več kot jasno zakaj nekateri pravijo, da na določenih razpisih niso imeli nobenih možnosti. Pa kje mi živimo?!