Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Padali so temperaturni rekordi

Piše: ARSO/STA

Čas objave:
28.06.2019 00:37

Marsikje po Sloveniji, zlasti pa v Alpah, je bilo včerajšnje popoldne po podatkih Arsa najbolj vroče junijsko v zadnjih 70 letih. Včeraj okoli 16.30 ure naj bi bilo najbolj vroče v Brežicah, kjer naj bi izmerili nad 39 stopinj Celzija.

Na Kredarici so izmerili 20,8 stopinje Celzija, kar je skoraj tri stopinje več kot v torek. V Ratečah so izmerili 35,5 stopinje (31,8), v Ljubljani 36,8 stopinje, kar je za dobro stopinjo več od starega junijskega rekorda.

vrocina pixabay.jpg

Krajevni temperaturni rekordi za junij so bili včeraj preseženi še v Kočevju, Češnjici v Bohinju in Postojni, je povedal Andrej Velkavrh z Agencije RS za okolje (Arso).

Temperaturna junijska rekorda so sicer že v sredo izmerili na Kredarici pri 17,9 stopinje Celzija in na Letališču Portorož 35,6 stopinje.

poletje morje sencnik 2.jpg

Danes bo pretežno jasno. Pihal bo veter vzhodnih smeri. Najvišje dnevne temperature bodo od 27 do 30, na Primorskem do 34 stopinj.

Vrednosti ozona, ki presegajo opozorilno vrednost, dražijo sluznico in dihala. Priporočajo, da ljudje s kroničnimi boleznimi dihal in krvnega obtoka v tem času ostanejo v zaprtih prostorih, kjer je raven ozona nižja. Tudi zdravim ljudem priporočajo, da se izogibajo naporov v času visokih vrednosti ozona.