kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto, Krško

Pestro na številki 112

Piše: Radio Krka

Čas objave:
09.03.2013 18:34

Na številki 112 je bilo danes pestro. Posredujemo njihovo dnevno poročilo.

Ob 12.19h je gorelo osebno vozilo na parkirišču ob Andrijaničevi cesti v Novem mestu. Ogenj, ki je popolnoma uničil vozilo in poškodoval dve sosednji, so pogasili poklicni gasilci GRC Novo mesto. Vzrok požara in višina gmotne škode še nista znana.

Ob 15.17 so na Cesti bratstva in enotnosti v Metliki drevesa ogrožala stanovanjsko in večstanovanjsko stavbo. Gasilci PGD Metlika so odstranili in razžagali šest dreves.

Na Regijskem centru za obveščanje so za nujno medicinsko pomoč smo posredovali 2 klica, za nujno veterinarsko pomoč 3 klice, prejeli 1 obvestilo o povoženi živali o kateri so obvestili higienika.

Tudi v Občini Krško pestro

Ob 1.03 so bili obveščeni o izpadu električne energije v naselju Krška vas v občini Brežice. Brez električne energije je bilo 20 gospodinjstev. Dežurni pri Elektro Celje so napako na nizko napetostnem kablu odpravili do 9.45 ure.

Ob 7. uri so delavci CGP Krško zaradi poplavljenega cestišča zaprli lokalno cesto Zameško-Kostanjevica.

V Regijskem centru za obveščanje Brežice so v preteklih 12-ih urah posredovali dva poziva za nujno medicinsko pomoč. Dežurnemu higieniku Nacionalnega veterinarskega inštituta Novo mesto so posredovali dve naročili za odvoz poginulih živali.

OPOZORILO
Zaradi taljenja snega in predvidenih padavin pričakujemo nadaljnje naraščanje reke Krke s pritoki tudi danes in v nedeljo. Največji pretok reke Krke pričakujemo v nedeljo čez dan in v noči na ponedeljek, ko lahko Krka v Podbočju preseže pretok 350 m3/s. Tako lahko reka Krka v nedeljo in ponedeljek poplavi na širšem območju redkih poplav.