Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

femme-fatale, femme-fatale-2023 Njena.si

Skrito v raju: Igralka blestela na fotografiranju ...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice črnomelj

Po neurju razdelili več kot 440.000 evrov pomoči

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.10.2018 11:15

31. redna seja Občinskega sveta občine Črnomelj

Občinski svet Občine Črnomelj se je v ponedeljek sestal na 31. redni seji, na kateri so obravnavali Odlok o spremembah in dopolnitvah Občinskega prostorskega načrta občine Črnomelj ter ga tudi dokončno sprejeli. Odlok je bil v prvi fazi sprejet na prejšnji seji. Spremembe OPN so dostopne na
spletni strani Občine Črnomelj.Obravnavali so tudi Sklep o lokacijski preveritvi na območju ZN Danfoss Črnomelj in ga tudi sprejeli, kar pomeni, da lahko družba Akrapovič d.d. začasno postavi skladiščni šotor.

Svetniki so se seznanili še z Informacijo o razdelitvi denarne pomoči po neurju s točo. Po neurju je bila ustanovljena komisija za dodelitev pomoči potrebnim po neurju v občini Črnomelj. Komisija je pozitivno obravnavala 541 vlog. Skupno je bilo tako razdeljeno 446.803,82 EUR pomoči. Denarne pomoči so se izplačevale s strani Centra za socialno delo Črnomelj, Območnega združenja Rdečega križa Črnomelj, Občine Črnomelj in Župnijskega Karitasa Črnomelj. Tudi preko komisije se je koordinirala pomoč prostovoljcev, ki so hoteli pomagati pri odstranjevanju posledic toče in prekrivanju streh ter darovalcev materialnih pomoči (strešniki, hrana,…). 

Črnomaljski svetniki so sprejeli Letni program športa v Občini Črnomelj in imenovali Heleno Domitrovič kot predstavnico Občine Črnomelj v Svet lokalnih skupnosti CSD Dolenjska in Bela krajina.