mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

Po požaru v srednji šoli poiskali začasne rešitve

Piše: Radio Krka

Čas objave:
27.12.2012 16:40

Požar, ki je zjutraj zajel srednjo šolo v Kočevju, je tako poškodoval objekt, da v njem kar nekaj časa pouk ne bo mogoč, prav tako pa ne varstvo otrok.

»Stavbe, ne bomo dali,« s temi besedami je kočevski župan dr. Vladimir Prebilič danes nedvomno izrazil potrebo, da Srednja šola Kočevje, ki je prvega septembra združena z Gimnazijo Kočevje, še naprej služi svojemu namenu.

V požaru, ki je danes zjutraj zajel ostrejše te šole, je zgorelo tudi enajst učilnic z računalniško opremo v prvem nadstropju, prostore vrtca in učilnice v pritličju pa je zalila voda ob gašenju požara in so utrpeli manjšo škodo. Po Prebiličevih besedah naj bi škoda na objektu, ki meri 3020 kvadratnih metrov, znašala okoli dva milijona evrov, vzroke požara pa kriminalisti raziskujejo. Znano je le to, da naj bi zagorelo v prvem nadstropju stavbe, nad vrtcem.


Ravnateljica Gimnazije in Srednje šole Kočevje Meta Kamšek je dejala, da je bil pred dnevi na obisku pristojni inšpektor, ki ni našel napak na elektro inštalacijah. "Devet učilnic za potrebe šole (135 učencev in 19 zaposlenih) so zagotovili v Ljudski univerzi in knjižnici, tri manjše skupine bomo preseli v stavbo gimnazije,"  je dejala Kamškova, Prebilič pa je dodal, da bo poskrbljeno tudi za 42 otrok iz vrtca, ki bodo imeli začasne prostore, tako kot dijaki, do konca šolske leta v drugih oddelkih vrtca in osnovne šole Zbora odposlancev.

V. Prebilič o rešitvah


V. Prebilič o nalogah