Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

mir narava Svet24.si

Tedenski horoskop: V tišini lahko prisluhnete ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ljubljana/Novo mesto

Po vsej Sloveniji razglašena velika požarna ogroženost

Piše: STA/ReCO NM/ReCo Brežice

Čas objave:
25.02.2019 06:03

Uprava za zaščito in reševanje je od danes dalje na območju celotne države razglasila veliko požarno ogroženost naravnega okolja. Tako je med drugim prepovedano kuriti in požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih. V času razglašene velike požarne ogroženosti bosta policija in pristojni inšpektorat izvajala tudi poostren nadzor.

Veliko požarno ogroženost naravnega okolja je uprava za zaščito in reševanje že minuli konec tedna razglasila za območje več primorskih občin, od današnjega dne dalje pa na območju celotne države. Razglas velja za območja brez snežne odeje.

Z dnem razglasitve velike požarne ogroženosti je v naravnem okolju poleg požiganja in odmetavanja gorečih ali drugih predmetov ali snovi, ki lahko povzročijo požar, prepovedano tudi kuriti, kuriti kresove, požigati na območjih ob infrastrukturnih objektih, izven pozidanih površin uporabljati predmete, naprave ali izvajati aktivnosti, ki lahko povzročijo požar ter izvajati ognjemete.

V času razglašene velike požarne ogroženosti naravnega okolja bosta Inšpektorat RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami in policija izvajala poostren nadzor.

O upravičenosti sprejema tovrstnega ukrepa pričajo podatki zadnjih dni, ko so gasilci po vsej državi opravili številne intervencije zaradi požarov v naravnem okolju.

Kljub nedelji, so imeli gasilci včeraj veliko dela zaradi požarov v naravi

Ob 18.11 uri, je v bližini naselja Hrastje pri Cerkljah, v občini Brežice, na več lokacijah zagorela trava in grmičevje. Gasilci PGD Cerklje ob Krki in Pirošica so požar na površini okrog tristo kvadratnih metrov pogasili. 

24. 2. 2019 ob 17.59 je ob ulici Pot v gaj v Novem mestu gorela suha trava. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Šmihel pri Novem mestu so požar na površini 400 x 300 metrov pogasili. Škode ni.

24. 2. 2019 ob 19.04 je ob Ljubljanski cesti v Novem mestu, ob železniški progi gorela suha trava in podrast. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Kamence so požar na površini okoli 200 kvadratnih metrov pogasili.

24. 2. 2019 ob 19.50 je na Poganškem vrhu v Novem mestu, na divjem odlagališču gorel odpadni material in smeti. Gasilci GRC Novo mesto so požar na površini okoli 100 kvadratnih metrov pogasili. 

24. 2. 2019 ob 18.48 je prišlo do gozdnega požara pri kraju Hrušica, občina Novo mesto. Gasilci GRC Novo mesto in PGD Stopiče so požar na površini okoli 2800 kvadratnih metrov pogasili. 

24. 2. 2019 ob 21.48 je na Otoški cesti v Novem mestu, pred trgovskim centrom zagorel leseni zabojnik za rože. Gasilci GRC Novo mesto so pogasili požar. Zabojnik je uničen.