900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

vladimir-tintor Njena.si

Zgodil se je preobrat, snema se 4. sezona Botrov

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Podpisali pogodbo za nadaljnjo prenovo ceste skozi Šmihel

Piše: MO Novo mesto, M.G.S.

Čas objave:
04.12.2019 13:58

Župan Mestne občine Novo mesto Gregor Macedoni in vršilka dolžnosti direktorice Direkcije RS za infrastrukturo Monika Pintarič Mesarič, sta včeraj podpisala pogodbo z izbranim izvajalcem, podjetjem Trgograd, za nadaljnjo prenovo državne ceste skozi naselje Šmihel.

Gre za drugo fazo prenove, ki bo potekala na odseku od križišča s Šukljetovo do odcepa za Regrške Košenice (cca. 700 metrov). S tem se nadaljuje urejanje prometne infrastrukture na južni vpadnici v Novo mesto, na kateri je bil en odsek že prenovljen. Skupaj z rekonstrukcijo ceste bo zgrajen tudi pločnik za pešce in javna razsvetljava. Po zaključku del bo prenove deležen še odsek od križišča s Smrečnikovo ulico do pokopališča.

Vrednost pogodbe, ki jo je v imenu izvajalca podpisal direktor Andrej Poglajen, je dobrih 856 tisoč evrov, pri čemer bo DRSI prispevala dobrih 692 tisoč evrov, Mestna občina Novo mesto pa dobrih 163 tisoč evrov. Skupna vrednost investicije vključno z zemljišči in projektno dokumentacijo sicer znaša nekaj več kot milijon evrov, dela pa bodo predvidoma trajala sedem mesecev.