Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

FOTO: Podpredsednik Mednarodne zveze Lions klubov sklenil obisk v Sloveniji

Piše: P.K.L.

Čas objave:
06.03.2018 14:02

Drugi podpredsednik Mednarodne zveze Lions klubov (Lions Clubs International, LCI), Korejec Jung-Yul Choi s soprogo danes zaključuje svoj prvi obisk Slovenije.

Začel ga je v soboto, ko se je seznanil s projektom Donirana hrana, nadaljeval v nedeljo z obiskom Postojnske jame in Pirana, včeraj pa sta ga sprejela predsednik Državnega sveta RS Alojz Kovšca in župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković. Obiskal je Zavod Pod strehco, kjer je imel kosilo v ljudski kuhinji in se sprehodil po Ljubljani, pozno popoldne pa se je udeležil druženja in večerje s slovenskimi Lionsi.

Skoraj 74-letni Choi je Lions od svojega 33. leta. »Prvič sem v Sloveniji in vaša država mi je zelo všeč, še posebej mi je všeč sneg, ki me spominja na otroštvo, navdušila sta me tudi razgled v Piranu in slovenska hrana. Obiskal sem mnoge države in se srečal s številnimi Lionsi in lahko rečem, da imate slovenski Lionsi odlično vodstvo, saj imate vodje dobro srce,« je v nagovoru predstavnikom klubov slovenskih Lions članov povedal VP LCI Choi, ki bo čez leto in pol prevzel vodenje najštevilčnejše dobrodelne in prostovoljske organizacije na svetu.



»V zvezi Lions klubov Slovenije smo zelo veseli tega obiska mednarodnega podpredsednika Choija in predvsem smo hvaležni, da nam je ponudil pomoč pri uresničevanju naših idej, našem delu. Z novo paleto dobrodelnosti v svetovnem lionizmu, ki je širša, kot je bila do sedaj, pomagamo predvsem na področjih diabetesa, lakote, okolja, otrok z rakom ter slepih in slabovidnih ter spodbujanju in vključevanju mladim. Predvsem pomoč slepim in slabovidnim je bilo v dosedanjih stotih letih naše osnovno področje delovanja. V Sloveniji štejemo 1500 članic in članov, združenih v 57 klubih, ki letno naredijo več kot 170 dobrodelnih prireditev, na katerih običajno zbirajo denar – tega se zbere več kot pol milijona evrov letno – ki ga donirajo pomoči potrebnim, predvsem za nabavo pripomočkov, opreme in podobno. Veseli me, da smo tako v Državnem svetu kot pri ljubljanskem županu naleteli na široko odprta vrata in so se med pogovorom pokazale tudi nove priložnosti za sodelovanje in skupno delanje dobrega. Oba sta izrazila spoštovanje, da smo Lionsi družba ljudi, ki svoje besede tudi dejansko udejanja v praksi za pomoč tistim, ki pomoč potrebujejo,« poudarja guverner Zveze Lions klubov Slovenije – Distrikta 129 Marko Gospodjinački. 

Članice in člani slovenskih Lions klubov so gostu včeraj predstavili svoje dobrodelne aktivnosti, na katere so še posebej ponosni in s katerimi se povezujejo z okoljem in pomagajo pomoči potrebnim, prav tako je guverner predstavil aktivnosti distrikta in vseslovenske akcije, kot je na primer Donirana hrana, zbiranje starih korekcijskih očal, Tečem, da pomagam in Plakat miru. Ravno v okviru te akcije, ki v Sloveniji teče že 22. leto, sta nastali tudi likovni deli, ki sta ju v dar dobila Alojz Kovšca in Zoran Janković.

Marko Gospodjinački o obisku VP Choija