Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

POGOVOR: Dobrodelni za otroke z Downovim sindromom

Piše: Radio Krka/ R.M.

Čas objave:
15.03.2018 15:47

V oddaji S Krko naokoli smo danes govorili o Društvo Downov sindrom Slovenije, o trisomiji in o otrokih in starših otrok z Downovim sindromom.

Del vsebine je bil namenjen tudi novomeškem centru za zgodnjo obravnavo otrok z Downovim sindromom, brez katerega bi bilo življenje s tem sindromom precej težje tako staršem kot tudi tem otrokom in njihovim sorojencem. V njem niso na voljo zgolj strokovni nasveti, terapije in predavanja, pač pa tudi druženje in veliko časa za izmenjavo izkušenj. Ob 21.marcu, ko je Svetovni dan DS, bo Društvo DS Slovenije pripravilo dobrodelni koncert. Ta bo v nedeljo, 25.marca ob 16.uri v Športni dvorani Marof v Novem mestu. Denar bo namenjen delovanju centra za zgodnjo obravnavo otrok z DS.

Še pred tem pa bodo to soboto v novomeški Qlandiji od 9.ure dalje postavili stojnico, kjer bo možno kupiti vstopnice in se seznaniti tako z boleznijo, delovanjem centra, kot tudi »podružiti« s temi prisrčnimi »downovčki«, kot jim pravita starša Irena Golobič in Gordan Sladič. Pripravljajo namreč delavnico za vse otroke.

Irena in Gordan sta bila tudi gosta v našem studiu in razkrila, kako je biti starš otroka s trisomijo. Irena ima 5 letno deklico, Gordan pa hčerko, staro 4 leta. In takšnih otrok je v naši regiji kar nekaj. Skupina osmih se bo predstavila na dobrodelnem koncertu, ki se ga že veselijo in v ta namen pripravljajo simpatično plesno točko.

Če ste pogovor v našem programu zamudili, ga lahko poslušate v pripetem posnetku.

V oddaji "S Krko naokoli" o Downovem sindromu in dobrodelnem koncertu