mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Kočevje

Pogovori s pogorelci se bodo nadaljevali

Piše: Radio Krka

Čas objave:
04.03.2013 16:54

Po požaru, ki je včeraj zjutraj popolnoma uničil leseno barako , velikosti 12x5 metrov, v nelegalnem romskem naselju v Kočevju, so pristojni na občini danes nadaljevali z iskanjem (začasne) strehe nad glavo za petnajstčlansko družino Zdenka Novaka.

Ogenj se je hitro razširil tudi na sosedno barko in pogoltnil del ostrešja ter notranjost. V požaru , ki naj bi ga zanetil pregret štedilnik, je zgorela vsa skromna oprema Novakovih ter poleg štedilnika na trda goriva še hladilniki, skrinja in pralni stroj. Današnjo noč so stanovalci, med njimi je deset otrok, od tega so štirje šoloobvezni, prespali v svojem pomožnem objektu (garaži), sicer pa občina od včeraj intenzivno išče rešitve. S prizadetimi so opravili številne razgovore, ponudili so kar nekaj možnosti za trenutno ali tudi trajno rešitev stanovanjskih težav, a v nobeno, tudi začasno namestitev v bivalni kontejner in stanovanje izven Kočevja, za enkrat še niso privolili. Občina bo s glavo družine pogovore nadaljevala jutri.

V reševanje težav se je vključil tudi Center za Socialno delo, ki je družino, po tem, ko je odločila, da prenoči na Trati, preko Rdečega križa oskrbel z odejami, oblačili za otroke in odrasle, jogiji in nekaj hrane. Družina je upravičena do namenske izredne denarne pomoči pri požaru, je dejala Danica Fegic, direktorica kočevskega Centra za socialno delo. Za zagotavljanje streho nad glavo je pristojna občina. »Mož bo odločil, kako naprej, jaz pa bi najraje ostale tukaj, » je dejala Novakova družica Jovanka, in takole opisala požar

Jovanka Novak