Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

Poklici malo drugače

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 13:55

Posavski osmošolci, ki so tik pred odločitvijo na katero šolo se bodo vpisali in kateri poklic si bodo izbrali, se v okviru projekta "Poklici malo drugače" lahko iz prve roke spoznajo z raznimi poklici v Posavju.

Zavod za podjetništvo, turizem in mladino Brežice je v sodelovanju z Zavodom za zaposlovanje Območna enota Sevnica, v začetku marca 2013, pripravil projekt »Poklici malo drugače«.

Projekt je namenjen učencem 8. razredov posavskih osnovnih šol, ki so tik pred odločitvijo na katero šolo se bodo vpisali in kateri poklic si bodo izbrali. Predstavitve poklicev potekajo v obliki ogledov delovnih mest v podjetjih. Učenci bodo tako poklice spoznali »iz prve roke«, informacije in izkušnje ki jih bodo pridobili pa jim lahko pomagajo pri njihovi odločitvi.

Projekt je nastal v želji da mlade navdušijo za poklice, ki jim bodo kasneje omogočili možnost zaposlitve v posavski regiji. Koordinacijo projekta je omogočil Zavod za zaposlovanje RS v sklopu programov aktivne politike zaposlovanja (javnih del), projekt pa bo potekal do konca maja 2013.

Sara Levičar o projektu Poklici malo drugače