Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

K vozniku bodo poleg policistov pristopili tudi otroci

Piše: R.K.

Čas objave:
08.11.2017 11:18

V sklopu preventivne akcije Otroci za varnost v prometu bo v petek ulična akcija, v kateri bodo s policisti voznike ustavljali tudi učenci OŠ Drska.

Novomeška območna enota Nacionalnega inštituta za javno zdravje v sodelovanju z Osnovno šolo Drska in Policijsko postajo Novo mesto že tretje leto izvaja preventivno akcijo z naslovom Otroci za varnost v prometu.

K akciji so povabili vse šole in vrtce naše regije, z njo pa želijo dvigniti ozaveščenost o posledicah uživanja alkohola pri udeležencih v prometu.

Ker so otroci vsakodnevno vključeni v cestni promet in so tekom odraščanja tudi zelo dojemljivi za dejanja odraslih, želijo, da se v regijskih osnovnih šolah ter vrtcih v sklopu učnega kurikuluma učitelji z učenci oz. otroci pogovarjajo o problematiki alkohola v prometu in preventivi prometnih nezgod, povzročenih zaradi tveganega uživanja alkohola.

Ciljna skupina aktivnosti so učenci prve triade ter starejša skupina predšolskih otrok, pedagoški delavci ter starši otrok, potekajo pa pod sloganoma »Varen voznik je trezen voznik.« in »Ko piješ ne vozi, če voziš ne pij.«

V sklopu akcije so razpisali tudi likovni natečaj. Septembra so vse šole in vrtce povabili k sodelovanju na likovnem natečaju na temo alkohol in promet. Na to temo so učenci in otroci risali  risbice, s svojimi sporočili in sliko pa naj bi potrkali na vest odraslih, da bo alkohola v prometu čim manj. 

Ta petek bodo izvedli tudi ulično akcijo z učenci Osnovne šole Drska. Na varnem mestu, na avtobusni postaji na Topliški cesti, bodo policisti ustavljali voznike, opravili kontrolo dokumentov in test alkoholiziranosti, nato pa bo k vozniku pristopil otrok in mu podaril slikovni izdelek - risbico s sporočilom - ter mu zaželel Srečno pot brez alkohola.