tina turner Odkrito.si

Tina Turner: Spregovorila o sinovem samomoru

meduza, cornwall Svet24.si

FOTO: Posneli meduzo, veliko kot človek

čuječnost 2 Petisvet.si

Stres lahko s čuječnostjo obvladujemo prav vsi

miro cerar bmw Svet24.si

Poklukar v parlamentu razkril Cerarjevo veliko ...

ceca ražnatović Svet24.si

Ceca po aferi v Albaniji: Jaz sem patriotka

paulina p Njena.si

Ljubezen na vasi: Izpadla Paulina razkrila ...

Nika Zorjan 3 Njena.si

Ta lepotica je sestra Nike Zorjan!

Novice Novo mesto/Ljubljana

Policija identificirala organizatorje vstaje, ovadili Lubeja

Piše: Radio Krka

Čas objave:
11.01.2013 14:14

Policija je »prepoznala« organizatorje 1. vseslovenske vstaje. Identificirala je Uroša Lubeja, urednika novomeškega Čuvaja, hkrati pa je kot organizatorje protestotv identificirala tudi Gibanje TRS, Združenje Sever in Zvezo veteranov vojne za Slovenijo.

Lubej je prek svojega Facebook profila sporočil, da ga je Gorenak ovadil, in sicer da je organizator 1. Vseslovenske ljudske vstaje 21. 12. 2012. Pri tem se policija sklicuje na poročanje številnih medijev o njegovem javnem nastopanju.

Lubej je zapisal: »Namesto da bi Gorenak izdal jasen ukaz, da naj se začnejo postopki proti skorumpiranemu vrhu slovenske politike, se je odločil, da bo zlorabil policijsko moč zato, da skuša obračunati s tistimi državljani, ki na podlagi ustave javno izražamo nezadovoljstvo proti klientelizmu, proti korupciji, proti nepravičnim ukrepom, proti številnim drugim stvarem in zahtevamo drugačno, boljšo in pravičnejšo Slovenijo. Namesto da bi Gorenak svoje znanje usmeril v to, da reši Slovenijo pred propadom, v katerega nas poriva njegov strankarski vodja Janša, se je odločil, da bo vse svoje sile vpregel v obrambo nespobne in neučinkovite politične elite. Namesto da bi Gorenak zaradi lastnih nezakonitih početij takoj odstopil, se je odločil, da bo sodeloval pri nadaljnjem uničevanju pravnega reda Republike Slovenije.

Da, jaz sem se, se in se bom še naprej aktivno udeleževal protirežimskih demonstracij. Tako kot do sedaj bom tudi vnaprej, tako kot številni drugi, skušal sooblikovati skupne zahteve protestov, dokler ne bo prišlo do njihove uresničitve.

Prepričan sem tudi, da režimu s tovrstnimi ukrepi ne bo uspelo ustaviti protestnega gibanja v Sloveniji.«


Kot so sporočili iz Stranke za trajnostni razvoj Slovenije - TRS, so danes od Policijske postaje Ljubljana - Center prejeli obvestilo, v katerem jih policija prepoznava kot organizatorja vseslovenske vstaje, ki je potekala 21. decembra lani v Ljubljani.

Ker so pozvali k udeležbi na protestih, iz poziva pa so bili razvidni tudi ključni cilji vstaje oz. zahteve stranke, policija ugotavlja, da so eden od organizatorjev shoda. Kot organizatorju pa jim očita, da shoda niso prijavili v zakonsko določenem času, in sicer najmanj tri dni pred dnevom shoda na pristojno policijsko postajo.

Obvešča jih tudi, da se lahko v skladu z zakonom o prekrških v roku petih dni od vročitve obvestila izrečejo o dejstvih oziroma okoliščinah očitanega prekrška, niso pa tega dolžni storiti.

Uroš Lubej o ovadbi