kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Policija zasegla dve vozili

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
06.02.2018 09:33

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 45 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 221 klicev. Obravnavali so pet prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda in zasegli vozila dvema kršiteljema cestno prometnih predpisov, ki nista imela veljavnih vozniških dovoljenj. Posredovali so zaradi desetih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Zasega vozil
Med kontrolo prometa  pri  Mirni Peči so policisti okoli 11. ure ustavili voznika  osebnega  avtomobila  znamke  Rover.  Ugotovili  so,  da  44-letni kršitelj  nima  veljavnega  vozniškega  dovoljenja,  na  vozilu pa sta bili nameščeni  dve  različni  registrski  tablici. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvah seznanili sodišče.

Nekaj  pred  polnočjo  so  v  Boštanju ustavili 35-letnega voznika osebnega avtomobila  znamke  Volkswagen.  Kršitelj,  ki  nima  veljavnega vozniškega dovoljenja,  je  imel  v  litru  izdihanega zraka 0,42 miligramov alkohola. Avtomobil so mu zasegli in napisali obdolžilni predlog.

KRIMINALITETA


Vlomi
Novomeške  policiste je včeraj oškodovanec obvestil, da je med 28. 1. in 4. 2.  v  kraju Hrušica nekdo skozi vrata terase vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil  električno  ročno  orodje  in  posodo  z  gorivom. Ocenjuje, da je oškodovan za okoli 3500 evrov.

Med  2.  2.  in  5.  2.  je  na območju Gabrja neznanec skozi okno vlomil v zidanico  in  odtujil  štiri akumulatorje, posodo z gorivom in nekaj drugih predmetov. Škode je za 1500 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo
Dopoldne   so  policisti  v  bližini  kraja  Preloka na  območju  Črnomlja obravnavali  dva  primera  nezakonitih prehodov državne meje. Izsledilli in prijeli  so  osem državljanov Alžirije in državljana Maroka. V enem primeru sta  dva državljana Alžirije in državljan Maroka na hrvaški strani odtujili čoln  in se prepeljali preko Kolpe, v drugem primeru pa je šest državljanov Alžirije prebredlo Kolpo. Vsi tujci so zaprosili za mednarodno zaščito.