Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto/Brežice/Krško/Sevnica/Škocjan/Mirna

Neurje sprožalo tudi plazove

Piše: STA/SPIN

Čas objave:
03.09.2019 09:22

Ponedeljkovo neurje, ki se je začelo popoldne in se nadaljevalo v noč, je po Sloveniji povzročilo nekaj težav. Gasilci so posredovali v 169 intervencijah, aktiviranih pa je bilo 245 enot. Po vsej Sloveniji so iz zalitih objektov črpali vodo, prekrivali strehe in odstranjevali podrta drevesa, so sporočili z Uprave RS za zaščito in reševanje.

Neurje z močnim vetrom in dežjem je sprožilo tudi štiri zemeljske plazove, in sicer v Sevnici, Brežicah in Zagorju ob Savi, zemljina in pesek pa sta se na ceste vsula tudi v Škocjanu.

Ob 19. uri je občino Škocjan, predel okrog Bučke in sosednjih vasi prizadelo močno neurje. Na ceste se je vsula zemljina in pesek, podrtih je bilo več dreves na cesti med Dolenjimi Raduljami in Rako, voda je zalila nekaj objektov. Pri odpravljanju posledic so sodelovali gasilci PGD Bučka in delavci cestnega podjetja.

093052_177198_plaz_zemlja_rk.jpg

Včeraj okoli 19. ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Brežice. V neurju je bilo poplavljenih in razkritih več objektov. Posredovali so delavci cestnega podjetja, ki so zavarovali plaz na cesti Dvorce - Cerina in gasilci PGD Veliki Obrež, Cerklje ob Krki in Pirošica, ki so iz treh objektov in podvoza izčrpali vodo, iz podvoza odstranili okvarjeno vozilo in prekrili dva stanovanjska objekta.

Okoli 19. ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Krško. V neurju je bilo poplavljenih več objektov. Posredovali so delavci komunalnega podjetja, ki so odstranili podrto drevo na cesti Veliki Trn – Raka in gasilci PGE Krško, ki so iz štirih objektov izčrpali vodo.

Okoli 19. ure je neurje z močnim vetrom in dežjem zajelo občino Sevnica. V neurju je bilo poplavljenih več cest, sprožilo se je nekaj plazov. Gasilci PGD Studenec so odstranili podrti drevesi v naselju Zavratec. Delavci komunalnega in cestnega podjetja so očistili prepuste, odstranjevali plazove in nanose kamnine na cestišče.

Ob 18. uri je na Mirni, v ulici Glavna cesta, meteorna voda zalila prostore cvetličarne, klet večstanovanjskega objekta in stanovanjske hiše. Gasilci PGD Mirna so vodo izčrpali iz objektov.