Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

AVDIO&FOTO: Postani športnik

Piše: Aleš Kirn

Čas objave:
24.04.2019 12:35

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je v sodelovanju Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite, pripravilo posvet na temo "Postani Športnik".

Postani športnik- posvet
Postani športnik- posvet
Radio Krka

Društvo paraplegikov Dolenjske, Bele krajine in Posavja je v sodelovanju Zveze za šport invalidov Slovenije - Paraolimpijski komite, pripravilo posvet na temo "Postani športnik".

Predsednik društva Jože Okoren, ki se kot invalid tudi sam aktivno ukvarja s športom je povedal, da je šport zanj kot zdravilo. Športno udejstvovanje mladih pa je ena od oblik zdravega načina življenja.

Primož Jeralič in Gregor Gračner
Primož Jeralič in Gregor Gračner
Radio Krka

Postani športnik je program, ki si prizadeva za čim boljšo in čim hitrejšo integracijo otrok invalidov v šport. Program pri Zvezi za šport invalidov Slovenije - Parolimpijskemu komiteju vodi Gregor Gračner. Gregor je poudaril, da je trenutno v program vključenih skoraj 5000 otrok iz cele Slovenije, ki v sodelovanju s klubi in društvi poizkušajo otroke navdušiti za šport in jim omogočiti čim boljše pogoje za vadbo.

Primož Jeralič, ki je bil pred invalidnostjo vrhunski atlet, sedaj pa je kolesar, udeleženec paraolimpijskih iger, reprezentant in lokalni ambasador programa "Postani športnik". Deluje pa tudi kot strokovni sodelavec pri Zvezi.  Sam pogreša še večje vključenosti otrok v športna društva in klube in izobraževanje klubov in trenerjev na področju vadbe z invalidnimi otroki.

Tatjana Lapuh
Tatjana Lapuh
Radio Krka

Spoznali smo tudi nekaj primerov dobre prakse, med katerimi je izstopal program dela z invalidno mladino v športnem društvu Plavalček iz Krškega, ki ga je predstavila Tatjana Lapuh.

Strokovni sodelavci, ki delujejo z invalidi v različnih ustanovah in društvih Dolenjske, Posavja in Bele krajine, so predstavili svoje predloge in pripombe. Vsekakor pa so z veseljem delili svoje pozitivne izkušnje katere pridobivajo pri svojem delu.

KRKINA ARENA : POSTANI ŠPORTNIK 1. DEL

KRKINA ARENA : POSTANI ŠPORTNIK


KRKINA ARENA : POSTANI ŠPORTNIK 2. DEL

KRKINA ARENA : POSTANI ŠPORTNIK


KRKINA ARENA : POSTANI ŠPORTNIK 3. DEL

KRKINA ARENA : POSTANI ŠPORTNIK