atene saharski pesek Svet24.si

Atene je pogoltnila oranžna meglica saharske ...

požar Škofljica Svet24.si

Foto: Po obsežnem požaru župan občine ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Afera Dars: poslanca NSi na policiji preverjala, ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Sevnica

Posvet o turizmu namenjen širši javnosti

Piše: Občina Sevnica/T.Ž.

Čas objave:
24.06.2018 14:01

Pripravljavci Strategije razvoja turizma občine Sevnica – Občina Sevnica, KŠTM Sevnica in Fakulteta za turizem Univerze v Mariboru – so 18. junija v Gostilni Janc na Studencu pripravili na 1. posvet, namenjen deležnikom s področja turizma in zainteresirani javnosti.

Strateški dokument na področju turizma se v sodelovanju z deležniki pripravlja od začetka letošnjega leta. Osnova za dobro načrtovanje sta bila najprej celovit pregled stanja na področju turizma in jasno zamišljen pogled v prihodnost – vizija. Na posvetu, ki je potekal v obliki delavnice, pa je bil cilj turističnim deležnikom in zainteresirani javnosti – predstaviti dosedanje delo in s pomočjo navzočih preveriti oziroma dopolniti ugotovitve, ki bodo izhodišče za pripravo načrta razvoja turizma v prihodnje.

Po pozdravnem nagovoru župana Srečka Ocvirka je vodja Oddelka za gospodarske dejavnosti Vlasta Kuzmički predstavila aktivnosti Občine Sevnica, direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek pa dejavnosti in projekte javnega zavoda na področju turizma. Predstavitev stanja izdelave strategije in povzetkov posnetka stanja na področju turizma na območju sevniške občine sta podala pripravljavca s strani Fakultete za turizem Nejc Pozvek in dr. Tanja Lešnik Štuhec. Sledila je aktivna razprava z izpostavitvijo prednosti, slabosti, priložnosti in nevarnosti na področju turizma v občini Sevnica, vključno s pogledom v prihodnost in iskanjem izhodišč za nadaljnjo vizijo, pripravo ukrepov ter aktivnosti v strateškem dela dokumenta.

V sklopu izdelave Strategije razvoja turizma občanke in občane še vedno vabijo k interaktivnemu sodelovanju pri pripravi strateškega dokumenta na področju razvoja in trženja turizma in z njim povezanih dejavnosti. Občane pozivajo, da jim posredujejo projektne ideje, ki jih želijo udejanjiti v naslednjih petih letih na področju turizma ter kakovosti življenja na območju občine Sevnica. Ideje bodo umeščene v akcijski načrt, kar posledično pomeni lažje izvajanje aktivnosti, saj bodo prepoznane in na ta način sestavni del strategije razvoja turizma.