Bankomat Svet24.si

Ste ostali brez gotovine, vaša bančna kartica pa...

merkur 1 Svet24.si

Intuitivni čas retrogradnega Merkurja obrnimo ...

1712649659-0122maribor4-3-1712649604353 Necenzurirano

Ovadena županja, ki je po ovinkih prišla do ...

grims cerkev-kriz mora bit-facebook Reporter.si

Kako Cerkev omogoča predvolilno kampanjo Branka ...

nika kriznar 24 af Ekipa24.si

Pravljica Nike Križnar! Naša skakalka razkrila ...

dejan dogaja1 Njena.si

Dejan Dogaja in Kiara Haas: Ljubezen jima daje ...

doncic Ekipa24.si

Prihajajo Luka 3! Dončić bo kmalu predstavil ...

Novice

Povzročitelj nesreče na avtocesti pod vplivom alkohola

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
09.02.2018 14:01

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 81 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 323 klicev. Obravnavali so dve prometni nesreči, v katerih so se udeleženci lažje poškodovali in sedem prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda. Zasegli so vozila trem kršiteljem cestno prometnih predpisov, ki niso imeli veljavnih vozniških dovoljenj in pridržali dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Posredovali so zaradi 20-ih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj nasilja v družini, grožnje, ponarejanja denarja, vlomov in tatvin. Posredovali so zaradi sprožitve signalno varnostne naprave.

PROMETNA VARNOST

Kršitelja izsledili
7. 2. zvečer je občan policiste opozoril na nevarno vožnjo voznika kombiniranega vozila, ki naj bi na avtocesti v smeri proti Novem mestu vijugal po vozišču, vozil z veliko hitrostjo in ogrožal ostale udeležence v prometu. Novomeški prometniki so se takoj odzvali in kršitelja izsledili in ustavili. 59-letnemu državljanu Bosne in Hercegovine so zaradi številnih kršitev izrekli globo.

Povzročitelj nesreče na avtocesti pod vplivom alkohola
V noči na 8. 2. je na avtocesti v smeri proti Obrežju voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom, zapeljal s ceste in se z vozilom prevrnil v jarek. 28-letni povzročitelj iz Hrvaške je imel v litru izdihanega zraka 0,77 miligramov alkohola. Voznika so pridržali in ga naslednji dan privedli v postopek na sodišče.

Zavrnil opravljanje strokovnega pregleda
Krški policisti so 8. 2. v večernih urah v Brestanici zaradi nezanesljive vožnje ustavili voznika tovornega vozila in mu odredili opravljanje testa za  ugotavljanje prisotnosti prepovedanih drog. Opravljanje testa in strokovnega pregleda je odklonil, zato so ga odpeljali v prostore za pridržanje in o kršitvi z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Vozili pod vplivom alkohola
Policisti Posebne skupine za nadzor prometa Postaje prometne policije Novo mesto so 8. 2. na območju Trebnjega preverjali psihofizično stanje voznikov motornih vozil. V Trebnjem so ustavili dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. V litru izdihanega zraka sta imela 0,50 oziroma 0,36 miligramov alkohola. Na Mirni so ustavili kršitelja, ki je imel v litru izdihanega zraka 0,44 miligramov alkohola, v Mokronogu pa dva voznika, ki sta vozila pod vplivom alkohola. Eden je imel v litru izdihanega zraka 0,58 miligramov alkohola, drugi pa 0,39 miligramov. Vsem so odvzeli vozniška dovoljenja, prepovedali nadaljnjo vožnjo in o kršitvah z obdolžilnimi predlogi  seznanili  sodišče. V naselju Šranga so zasegli avtomobil kršitelju,  ki  ni  imel veljavnega vozniškega dovoljenja. Vozil je neregistriran in nezavarovan avtomobil, na katerem so bile nameščene registrske tablice, ki pripadajo drugemu vozilu.


KRIMINALITETA

Tatvina osebnega avtomobila

Z dvorišča stanovanjske hiše v Vojni vasi na območju Črnomlja je 8. 2. v večernih urah nekdo odtujil osebni avtomobil Hyundai galloper, sive barve, registrskih številk LJ TU 357.

Vlomi
Med 6. 2. in 7. 2. je v kraju Draga na območju Šmarjeških Toplic nekdo skozi pritlično okno vlomil v stanovanjsko hišo. Odtujil ni ničesar, z vlomom pa je povzročil za okoli 500 evrov škode. V Gorenji vasi pri Šmarjeti je 7. 2. popoldne nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev, skozi vrata vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil okoli 300 evrov.

MEJNE ZADEVE IN TUJCI

Nezakonito prestopili državno mejo
Brežiški policisti so v noči na 9. 2. v okolici Mokric izsledili in prijeli devet državljanov Kosova, ki so nezakonito prestopili državno mejo. Okoliščine nezakonitega prehoda policisti še preiskujejo.

Kršitelju zasegli avtomobil
Na Mejni prehod za mednarodni promet Metlika je 7. 2. popoldne na izstop iz Slovenije pripeljal voznik osebnega avtomobila Volkswagen Sharan. Policisti so opravili mejno kontrolo in pri pregledu dokumentov ugotovili, da 20-letni  voznik iz Bosne in Hercegovine nima veljavnega vozniškega dovoljenja. Avtomobil so mu zasegli in o kršitvi seznanili pristojno sodišče.