Franko Bajc Svet24.si

Zmagovalec šova Kmetija se je iz temnolasca ...

Rod Stewart Svet24.si

Zvezdnik skrivaj premagal raka

vesolje horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: ne bo šlo ne za kazen ne za ...

Davo Karničar Svet24.si

Umrl je Davo Karničar

020mv Odkrito.si

Natalija Gorščak: TV SLO je kot tanker, ki se ...

ajda sitar Njena.si

Malo ljudi ve, a zgodila se je sanjska poroka ...

vatroslav in valentina Njena.si

Vatroslav in Valentina poročena, rodila se jima ...

Novice Novo mesto

Povzročitelj nesreče na avtocesti pod vplivom alkohola

Piše: PU Novo mesto, A.D.

Čas objave:
23.01.2019 09:43

Včeraj nekaj po 20. uri se je zgodila prometna nesreča na avtocesti med Obrežjem in Čatežem, Brežiški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 35-letni voznik iz Hrvaške, ki je zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad avtomobilom in trčil v varovalno ograjo.

Povzročitelj, ki se v nesreči ni poškodoval, je imel v litru izdihanega zraka 0,50 miligramov alkohola. Odvzeli so mu vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo in zaradi kršitev izdali plačilni nalog.

Voznika pridržali 

Med kontrolo prometa v Črnomlju so policisti okoli 21. ure ustavili voznika osebnega avtomobila in mu zaradi očitnih znakov alkoholiziranosti odredili preizkus. 59-letni kršitelj je imel v litru izdihanega zraka 0,76 miligramov alkohola. Odpeljali so ga v prostore za pridržanje in o kršitvah z obdolžilnim predlogom seznanili sodišče.

Poškodovana voznica
Sevniški policisti so bili okoli 21. ure obveščeni o prometni nesreči pri nasilju Jelovec. Ugotovili so, da je 50-letna voznica osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti glede na stanje vozišča izgubila oblast nad vozilom, zapeljala s ceste in se prevrnila. Lažje poškodovano voznico so reševalci odpeljali v bolnišnico.

Vlomi
V kraju Jagodnik, na območju Policijske postaje Trebnje je med 21. 1. in 22. 1. nekdo izkoristil odsotnost stanovalcev in vlomil v stanovanjsko hišo. Okoliščine policisti še preiskujejo.

V popoldanskih urah je v Vrčicah neznanec vlomil v stanovanjsko hišo. Po prvih ugotovitvah ni ničesar odtujil, z vlomom pa je povzročil za okoli 2000 evrov škode.

Nezakoniti prehodi državne meje
Na območju Policijske postaje Krško so policisti izsledili in prijeli dva državljana Afganistana, ki sta nezakonito prestopila državno mejo. Tujca, ki sta zaprosila za mednarodno zaščito, so po zaključenih policijskih postopkih odpeljali v azilni dom.