reševalci gasilci avstrija Svet24.si

49-letnik na stopnišču napadel 50-letnico, jo ...

Srbski igralec Sergej Trifunović Svet24.si

Igralec Sergej Trifunović ponovno v primežu ...

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice

Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola

Piše: Policijska uprava Novo mesto

Čas objave:
21.02.2018 10:04

Policisti Policijske uprave Novo mesto so intervenirali v 40 nujnih primerih in na številko 113 prejeli 128 klicev. Obravnavali so prometno nesrečo, v kateri se je lažje poškodoval kolesar in šest prometnih nesreč, v katerih je nastala premoženjska škoda.

Posredovali so zaradi treh kršitev javnega reda in miru na javnem kraju in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj poškodovanja tuje stvari in tatvin. Posredovali so zaradi požara in nesreče pri delu.

PROMETNA VARNOST
Povzročitelj nesreče pod vplivom alkohola
Okoli 15.30 se je zgodila prometna nesreča na cesti med Kostanjevico na Krki in kraju Dobe. Krški policisti so opravili ogled in ugotovili, da je nesrečo povzročil 55-letni voznik osebnega avtomobila, ki je zaradi nepravilne strani vožnje trčil v priklopnik, pripet na osebnem avtomobilu, ki ga je vozil 40-letni voznik. Povzročitelj nesreče je imel v litru izdihanega zraka 1,13 miligramov alkohola (2,35 g/kg). Policisti so mu odvzeli vozniško dovoljenje in prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi kršitev so mu izdali plačilni nalog in na sodišče naslovili obdolžilni predlog.



KRIMINALITETA
Tatvina vozila
Novomeški policisti so bili včeraj obveščeni, da je med 18. 2. in 20. 2. s parkirnega prostora na Ulici Slavka Gruma v Novem mestu nekdo odtujil osebni avtomobil Renault scenic, 1,5 DCI, letnik 2014, bele barve, z registrsko številko NM DA-806.