Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

asta-vrecko Reporter.si

Blamaža: levičarka Asta Vrečko namesto ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Žužemberk

FOTO: Prešerno proslavili praznik

Piše: R.K.

Čas objave:
08.02.2018 08:36

V telovadnici OŠ Žužemberk je bila včeraj, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, prireditev, na kateri so se s pesmijo, plesom in igro predstavili ter se s ponosom poklonili našemu najpomembnejšemu slovenskemu pesniku Francetu Prešernu.

V programu so sodelovali učenci OŠ Žužemberk, mladi plesalci in plesalke Plesnega studia Novo mesto in Baletnega društva Labod in glasbeniki šole Maje Tajnšek. Slavnostna govornica žlahtnega večera je bila Ifigenija Simonović, vsestransko ustvarjalna samostojna kulturna delavka, pesnica, esejistka, prevajalka, lončarka in poslikovalka uporabnih predmetov ter predsednica slovenskega združenja pisateljev, pesnikov in publicistov. Gostja je poudarila širši pomen Prešernovih pesmi v kulturi za identiteto slovenskega naroda. Številne zbrane je pozdravila tudi ravnateljica Mira Kovač in najboljšim učencem na literarno-likovnem natečaju »Živalske podobe« podelila nagrade.
Prijetno kulturno obarvan večer je z odprtjem razstave »Reliefi in kolaži« obogatil tudi likovni pedagog ter ustvarjalec Branko Šuster. Avtor se je predstavil s številnimi najpomembnejšimi deli, ki nastajajo na njegovi dolgoletni ustvarjalni poti. Razstavo, ki bo odprta vse do 23. februarja, je na pot pospremila Maja Mlakar. V tem času bo mala dvorana postala galerija v kateri bodo učenci opazovali in interpretirali eksponate, spoznavali nove tehnike in tudi ustvarjali.