Jenrej Tozon Odkrito.si

Težki časi za Jerneja Tozona: njegovo dekle po ...

horoskop Svet24.si

Tedenski horoskop: Odločitve tega tedna bodo ...

angel-3026517_1920 (2) Petisvet.si

25. teden so Angeli poimenovali kot teden pozdrava...

toča, legen Svet24.si

VIDEO in FOTO: Najprej klestilo na severu države,...

oblaki, neurje Svet24.si

Konec vročinskega vala, napovedi se ponekod že ...

spela groselj grega 10 Njena.si

Špela odkrito: 'Poroka mi ne pomeni nič'

teja perjet-jani jugovic Njena.si

Iskrena izpoved slavne mamice Teje Perjet

Novice Novo mesto

Preverite prometno znanje in varnost!

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
11.09.2018 13:50

V četrtek, 13. septembra, bo od 15. ure dalje na Novem trgu v Novem mestu potekal preventivni dogodek na temo prometa in varnosti, ki ga pripravlja Javna agencija za varnost prometa.

Mestna občina Novo mesto tudi letos s pestrim programom sodeluje pri tradicionalni vseevropski pobudi Evropski teden mobilnosti (ETM). Vrhunec dogajanja je med 16. in 22. septembrom, aktivnosti pa potekajo vse leto. 

Obiskovalcem bodo na voljo številne demonstracijske naprave, ki so namenjene predstavitvi varne in nevarne udeležbe v prometu ter zavedanju pametne vožnje. Med drugim bodo na voljo tehtnica z naletno težo, alko demo očala in poligon s poganjalci in prometnimi znaki.

Poleg pestrega spremljevalnega programa s številnimi igrami bodo obiskovalci lahko opravili tudi preizkus prometnega znanja.

Zaradi izvedbe preventivnega prometnega dogodka bo na Novem trgu popolna zapora desnega dela parkirnih prostorov od srede, 12. septembra, od 22. ure, do četrtka, 13. septembra, do 20. ure. Organizatorji prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.