krizaj Odkrito.si

Bojan Križaj zapustil dom pri Tržiču: prestiž ...

sneg, sneženje, 20. 11. 2018 Svet24.si

FOTO: Kratko in sladko: vozniki bentijo, na ...

žalostna punčka Petisvet.si

Mamica moja, mamica moja!

bitcoin Svet24.si

Bitcoin strmo padel, izgubil že 66 odstotkov

meghan markle_nosečnost_2 Svet24.si

FOTO: Konec skrivalnic za Meghan

Priyanka Chopra, nick jonas Najstnica.si

Nick Jonas o bitki z boleznijo

noč na kmetiji Njena.si

Vabilo kmetice na seks v troje razkrila ...

Novice Novo mesto

Preverite prometno znanje in varnost!

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
11.09.2018 13:50

V četrtek, 13. septembra, bo od 15. ure dalje na Novem trgu v Novem mestu potekal preventivni dogodek na temo prometa in varnosti, ki ga pripravlja Javna agencija za varnost prometa.

Mestna občina Novo mesto tudi letos s pestrim programom sodeluje pri tradicionalni vseevropski pobudi Evropski teden mobilnosti (ETM). Vrhunec dogajanja je med 16. in 22. septembrom, aktivnosti pa potekajo vse leto. 

Obiskovalcem bodo na voljo številne demonstracijske naprave, ki so namenjene predstavitvi varne in nevarne udeležbe v prometu ter zavedanju pametne vožnje. Med drugim bodo na voljo tehtnica z naletno težo, alko demo očala in poligon s poganjalci in prometnimi znaki.

Poleg pestrega spremljevalnega programa s številnimi igrami bodo obiskovalci lahko opravili tudi preizkus prometnega znanja.

Zaradi izvedbe preventivnega prometnega dogodka bo na Novem trgu popolna zapora desnega dela parkirnih prostorov od srede, 12. septembra, od 22. ure, do četrtka, 13. septembra, do 20. ure. Organizatorji prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.