gojmir lesnjak gojc Odkrito.si

To je nočna mora Gojmirja Lešnjaka - Gojca!

Mojca Žnidarič Svet24.si

Poslanki kazen na dan izvolitve

joga Petisvet.si

Test: Kje ste na svoji poti?!

Šerbi Svet24.si

Neposredna in nasmejana Šerbi se je usedla v srca...

diana sarah smucanje Svet24.si

Meghan in Kate primerja s sabo in princeso Diano

Bine Volcic z menijem fatalnega vecera_resize Njena.si

Znan slovenski kuhar intenzivno trenira

Saša Lendero Njena.si

Kdo je tako zlomil Sašo Lendero?

Novice Novo mesto

Preverite prometno znanje in varnost!

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
11.09.2018 13:50

V četrtek, 13. septembra, bo od 15. ure dalje na Novem trgu v Novem mestu potekal preventivni dogodek na temo prometa in varnosti, ki ga pripravlja Javna agencija za varnost prometa.

Mestna občina Novo mesto tudi letos s pestrim programom sodeluje pri tradicionalni vseevropski pobudi Evropski teden mobilnosti (ETM). Vrhunec dogajanja je med 16. in 22. septembrom, aktivnosti pa potekajo vse leto. 

Obiskovalcem bodo na voljo številne demonstracijske naprave, ki so namenjene predstavitvi varne in nevarne udeležbe v prometu ter zavedanju pametne vožnje. Med drugim bodo na voljo tehtnica z naletno težo, alko demo očala in poligon s poganjalci in prometnimi znaki.

Poleg pestrega spremljevalnega programa s številnimi igrami bodo obiskovalci lahko opravili tudi preizkus prometnega znanja.

Zaradi izvedbe preventivnega prometnega dogodka bo na Novem trgu popolna zapora desnega dela parkirnih prostorov od srede, 12. septembra, od 22. ure, do četrtka, 13. septembra, do 20. ure. Organizatorji prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.