franci planinsek - ms Odkrito.si

Franci Planinšek o nadzoru nad sinom in bivši ...

Emi Nikočević Svet24.si

Takšna je druga plat menedžerja Bara

Sanje, duša Petisvet

4 znaki, da gre za čas pred vašo smrtjo

vreme, ohladitev, dež Svet24.si

Velika vremenska sprememba: tako hitro se bo ...

Kimberly Thompson Svet24.si

Beyonce obtožila čarovništva, prisluškovanja ...

maja zupan miss 2017 Najstnica.si

VIDEO: Kako se pripraviti na lepotno tekmovanje?

anela sabanagic 4 Njena.si

Takšna je Bizovičarjeva izbranka mesec dni po ...

Novice Novo mesto

Preverite prometno znanje in varnost!

Piše: MO NM, U.K.

Čas objave:
11.09.2018 13:50

V četrtek, 13. septembra, bo od 15. ure dalje na Novem trgu v Novem mestu potekal preventivni dogodek na temo prometa in varnosti, ki ga pripravlja Javna agencija za varnost prometa.

Mestna občina Novo mesto tudi letos s pestrim programom sodeluje pri tradicionalni vseevropski pobudi Evropski teden mobilnosti (ETM). Vrhunec dogajanja je med 16. in 22. septembrom, aktivnosti pa potekajo vse leto. 

Obiskovalcem bodo na voljo številne demonstracijske naprave, ki so namenjene predstavitvi varne in nevarne udeležbe v prometu ter zavedanju pametne vožnje. Med drugim bodo na voljo tehtnica z naletno težo, alko demo očala in poligon s poganjalci in prometnimi znaki.

Poleg pestrega spremljevalnega programa s številnimi igrami bodo obiskovalci lahko opravili tudi preizkus prometnega znanja.

Zaradi izvedbe preventivnega prometnega dogodka bo na Novem trgu popolna zapora desnega dela parkirnih prostorov od srede, 12. septembra, od 22. ure, do četrtka, 13. septembra, do 20. ure. Organizatorji prosijo za razumevanje in upoštevanje prometne signalizacije.