7_Nina Donelli Svet24.si

FOTO: "Mogoče pa bom spoznala kakšnega ...

Andrej Bajželj Svet24.si

Starša edinca Andreja našla mrtvega. Trdita, da ...

pes 13 Svet24.si

Vaš kosmati prijatelj razkriva vašo osebnost

predlog 10 pokrajin Svet24.si

Takšen je popravljen načrt razdelitve pokrajin

indira ekić - tvoja video Odkrito.si

Indira dobila priložnost, da se vrne v najlepše ...

Romana Krajnčan Njena.si

Romana Krajnčan drugič babica!

simona Njena.si

Takšna je bila kmetica Simona pred enim letom

Novice Podgrad/Brežice

Pri Podgradu in Brežicah izsledili prevoznika migrantov

Piše: PU Novo mesto/STA

Čas objave:
29.07.2019 14:10

Policija je v minulih dneh izsledila prevoznika migrantov, ki sta vsak v svojem osebnem avtomobilu prevažala po štiri ilegalne migrante. V noči na soboto so policisti v Brežicah tako ustavili 43-letnega voznika osebnega avtomobila slovenskih registrskih oznak, primorski policisti pa so v nedeljo zjutraj ustavili 26-letnega Pakistanca.

43-letnik se kljub znakom policistov ni ustavil, pač pa je s pospešeno hitrostjo nadaljeval vožnjo. Policisti so zapeljali za njim in ga izsledili na enem izmed parkirnih prostorov v Brežicah. Med postopkom so ugotovili, da moški v avtomobilu prevaža štiri državljane Pakistana in državljana Bangladeša, ki so pred tem nezakonito prestopili državno mejo, so danes sporočili iz Policijske uprave Novo mesto.

Moškemu so odvzeli prostost s kazensko ovadbo zaradi kaznivega dejanja prepovedanega prehajanja meje ali ozemlja države in ga bodo privedli k preiskovalnemu sodniku.

Kazenska ovadba čaka tudi 26-letnega državljana Pakistana z urejenim statusom v Italiji, ki so ga policisti v nedeljo zjutraj ustavili v Podgradu. V osebnem avtomobilu so namreč prijeli tudi štiri nezakonite migrante, in sicer enega Afganistanca in tri državljane Bangladeša, ki bodo vrnjeni na Hrvaško, so sporočili s koprske policijske uprave.