milano, ulični prodajalec Svet24.si

Po polnoči nemogoče do sladoleda in vode

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Šentvid pri Stični

Pri Šentvidu pri Stični Vseslovenski sejem - pomlad 2018

Piše: STA

Čas objave:
20.04.2018 12:59

Pri Šentvidu pri Stični, se danes ob 15. uri, uradno začenja tridnevni Vseslovenski sejem - pomlad 2018. Na 37.000 kvadratnih metrih razstavne površine se bo predstavilo več kot 250 domačih in tujih razstavljavcev.

Sejem se bo razprostiral na posestvu Gostilne pri Japu.  Na sejmu za vse generacije organizatorji vse tri dni skupaj pričakujejo do 30.000 obiskovalcev.

Pobudnik in soorganizator sejma Rado Mulej je povedal, da se pomladni Vseslovenski sejem ponaša z bogatim in zanimivim programom, z znanimi obiskovalci ter glasbenimi ustvarjalci. S sejmom, ki so ga lani priredili prvič, želijo obuditi tisočletno šentviško sejemsko tradicijo.

Sejem sicer pokriva širok nabor dejavnosti: kmetijstvo, mehanizacijo, domačo obrt, motociklizem, kolesarstvo, vse za dom in šport, vse za poroko, obrt, gradbeništvo, avtomobilizem, turizem, predstavitev občin, društva, trgovino, prosti čas in druge dejavnosti.

Primeren je za družinske oglede, njegov obisk je brezplačen in prav tako parkiranje. Prireditelji so sobotnim obiskovalcem zagotovili tudi 30-odstotni popust pri prevozu z vlakom iz Ljubljane ali Novega mesta do železniške postaje Radohova vas. Od tam do sejmišča bodo vozili brezplačni avtobusi. Sejem bo vrata zaprl v nedeljo, je še povedal Mulej.



Na sejmišču pričakujejo med drugim tudi več politikov. Tam so danes napovedani minister za infrastrukturo Peter Gašperšič, ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič ter državna sekretarka na ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Tanja Strniša.

Za jutrišnjo soboto pa sta svojo udeležbo potrdila predsednik državnega zbora Milan Brglez in predsednik SDS Janez Janša, so sporočili prireditelji.