hiša 5 Svet24.si

(Foto) Tako lepe hiše bodo dobili namesto ...

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

klemen jaklic ustavno sodisce Reporter.si

Branilec Janeza Janše: takšne argumente najde ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Žužemberk

Prijetne kolesarske poti bodo povezale pet dolenjskih občin

Piše: Občina Žužemberk

Čas objave:
25.05.2018 09:55

»Za občino Žužemberk je projekt "4P – Prijetna pot prijateljstva in povezovanja" velikega pomena, saj bomo s kolesarskimi potmi povezani tako proti Ljubljani kot tudi v smeri Bele krajine. S projektom bomo kolesarjem zagotovili večjo varnost in jih umaknili z obstoječih, nevarnejših regionalnih cest. S kolesarsko potjo bomo obenem zagotovili boljšo, lepšo in prijetnejšo obliko rekreacije v naravi,« je povedal župan Občine Žužemberk Franc Škufca.

Projekt, ki ga bodo izvajali skupaj s še štirimi dolenjskimi občinami in Direkcijo RS za infrastrukturo, bo gotovo vplival tudi na razvoj turizma ter večji obisk tako regije kot tudi žužemberške občine. 

Danes so župani petih občin z ministrstvom za infrastrukturo podpisali dogovor o sodelovanju pri izgradnji skupnega kolesarskega omrežja od Škofljice do Dolenjskih Toplic. Projekt državnega in regijskega pomena so poimenovali "4P – Prijetna pot prijateljstva in povezovanja". Kolesarski navdušenci se bodo lahko v prihodnosti zapeljali po približno 70 kilometrih kolesarskih poti, ki bodo vodile od Ljubljane, mimo Škofljice, Grosupljega, Ivančne Gorice in Žužemberka vse do Dolenjskih Toplic. Župan Franc Škufca, pričakuje, da bodo v okviru projekta samo v občini Žužemberk uredili od 15 do 17 kilometrov poti za kolesarje, ki jih nameravajo speljati po že vrisanih stranskih poteh.

»Kolesarjenje povezuje ljudi in gradi prijateljstvo, je zdravo in nas osrečuje. V letošnjem in prihodnjem letu imamo za boljšo kolesarko infrastrukturo v proračunu rezerviranih 18 milijonov evrov,« pa je dejal minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič.

Župan Občine Žužemberk Franc Škufca o pomenu projekta nove kolesarske mreže za žužemberško občino