Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Celje/Brežice/Novo mesto

Prva v letu 2019 se je rodila deklica

Piše: STA

Čas objave:
01.01.2019 09:13

Prva v letu 2019 se je le tri minute čez polnoč rodila deklica v celjski porodnišnici, le štiri minute za njo je prav tako deklica privekala na svet v Kranju. V Brežicah se je prva letos rodila deklica, v Novem mestu pa deček.

Prvi deček se je 32 minut čez polnoč rodil v ljubljanski porodnišnici, kjer pa je še pred njim le 16 minut čez polnoč na svet prišla deklica.

V največji slovenski porodnišnici v Ljubljani so se do 7. ure rodili trije otroci, ena deklica in dva dečka.

Bolj živahno je bilo v mariborski porodnišnici, kjer je bilo v prvi noči leta 2019 že pet rojstev, dveh deklic in treh dečkov. Prva je bila rojena deklica ob 00.35, prvi deček pa ob 2.57.


V celjski porodnišnici, kjer so med vsemi porodnišnicami imeli prvo rojstvo v tem letu, so se sicer do 7. ure rodili trije otroci, prvi deček ob 2.23.

V Kranju sta se v prvi uri tega leta rodili dve deklici, v Brežicah deklica dve minuti čez 1. uro, v Slovenj Gradcu pa je poleg dečka, ki je bil rojen ob 00.33, zjutraj ob 7.29 na svet privekala deklica. V Novem mestu se je pet minut čez 6. uro rodil deček, prav tako deček se je ob 6.10 rodil v postojnski porodnišnici, ki jo bo danes obiskal predsednik republike Borut Pahor.

V porodnišnicah v Šempetru pri Gorici, Trbovljah, na Jesenicah, Ptuju, v Murski Soboti in Izoli na prva rojstva na prvi dan v letu 2019 še čakajo.