Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Novo mesto

Prvi poletni dan bo poleten, nato izrazita ohladitev

Piše: STA

Čas objave:
21.06.2018 05:00

Prvi poletni dan bodo sicer poletne temperature, saj bodo danes termometri po državi lahko pokazali tudi več kot 30 stopinj Celzija. A že ponoči se obeta izrazita ohladitev. Jutri bodo tako v notranjosti države dnevne temperature le okoli 15 stopinj. Ponekod v visokogorju bo tudi snežilo.

morje wikipedia.jpg

Na Agenciji RS za okolje (Arso) so navedli, da so se že včeraj temperature povzpele do okoli 30 stopinj, jutri pa bo še za kakšno stopinjo topleje. A takšne razmere ne bodo vztrajale prav dolgo, saj se v noči na petek obeta vpliv izrazite hladne fronte, ki bo poleg občutne ohladitve večjemu delu države prinesla tudi obilnejše padavine.

Zračna masa, ki prihaja z območja severnega dela Atlantika, se zaradi hitrega prehoda do naših krajev ne bo prav dosti segrela. Vpliv bo danes najprej zajel kraje severno od nas, pozno popoldne in zvečer pa so prve nevihte možne tudi na severu Slovenije, močnejše nevihte pričakujejo predvsem na severovzhodu države.



V noči na jutri in jutri dopoldne, se bodo nevihte razširile nad večji del države. Najbolj burno dogajanje na Arsu pričakujejo jutri zjutraj in dopoldne, ko bo Slovenijo dosegla hladna fronta, nastajale bodo obilnejše padavine. Zaradi hitre in izrazite spremembe bo tudi zelo vetrovno, ob obali lahko zapiha tudi tramontana. Dogajanje se bo popoldne hitro umirjalo, oblačnost se bo trgala. Ohladitev lahko prinese tudi vremenske nevšečnosti.

Bolj sveže vreme bo vztrajalo do začetka prihodnjega tedna. Najvišje dnevne temperature bodo okoli 20 stopinj, zelo sveža bodo tudi jutra s temperaturami pod 10 stopinj, v bolj hladnih legah bo le okoli pet stopinj. V drugi polovici prihodnjega tedna se bodo temperature spet dvignile v bližino dolgoletnega povprečja, so še napovedali na Arsu.