merceva Odkrito.si

Vrnitev po dveh desetletjih! Se še spomnite te ...

gabrielle carahan Svet24.si

Potrjeno: 22-letno hčer znanega glasbenika ...

laganje Petisvet.si

Prepoznajte znake in razkrinkajte lažnivce!

Pilot_2_galerija Svet24.si

Vojaški piloti krepko prehiteli zdravnike

zala kralj gašper šantl Svet24.si

Evrovizijski šok: napaka pri glasovanju, ...

Rene Mlekuž je presrečen, ker jo je našel Njena.si

Znan Slovenec po ločitvi pokazal novo izbranko

eva poklič Njena.si

Kaj se je zaradi šova zgodilo z Evo?

Novice Ljubljana

Razveljavljena sodba za napad v Dobruški vasi

Piše: Radio Krka, Delo

Čas objave:
28.12.2012 09:53

Zaradi hudih kršitev postopka in nepopolne ugotovitve dejanskega stanja je vrhovno sodišče razveljavilo sodbo višjega sodišča, s katero je Janeza Schullerja, Leona Podlogarja in Branka Žižmonda za dvojni umor v Dobruški vasi in poskus umora v Brezjah leta 2005 obsodilo na visoke zaporne kazni

Postopek se tako vrača na višje sodišče.

Vrhovno sodišče je kot poglavitni vzrok za razveljavitev zapisalo, da je višje sodišče neustrezno izvedlo dokazni postopek, ker je razveljavilo sodbo novomeškega okrožnega sodišča. Vrhovni sodniki menijo, da bi moral biti dokazni postopek obsežnejši in celovitejši, saj je višje sodišče le na hitro zaslišalo nekaj prič. Višjemu sodišču je naložilo, naj v ponovnem sojenju te pomanjkljivosti odpravi.

Tomaž Bromše, zagovornik Janeza Schullerja, je po sodbi vrhovnih sodnikov povedal, da je s sklepom zadovoljen in izrazil pričakovanje, da bo sodišče v ponovljenem postopku obsežnejše izvedlo dokazni postopek, ugotovilo enako kot prvostopenjsko sodišče in njegovega klienta oprostilo obtožb.


Ljubljansko višje sodišče je marca lani Leona Podlogarja obsodilo na 20 let zaporne kazni, Janeza Schullerja na 30 let in Branka Žižmonda na osem let in tri mesece.

Trojica je bila za smrt matere in hčere iz romskega naselja v Dobruški vasi 3. junija 2005 ter poskusa umora ženske iz romskega naselja Brezje 6. maja 2005 obsojena na zaporne kazni, nato pa dvakrat oproščena zaradi pomanjkanja dokazov.