severina Svet24.si

VIDEO: Severina objavila ta posnetek in do srca ...

profimedia-0106600992 (1) Dobra karma

Vaš rojstni datum ima močan vpliv celo na vaše ...

Hengsberg, kmetija, avstrijski gasilci Svet24.si

FOTO: Upokojenec želel na vrtu pokopati mačko, a...

orehovlje, uhajanje plina Svet24.si

FOTO: V Orehovljah delovni stroj poškodoval ...

internal-clock-795726_1280 Dobra karma

Ključna datuma 12. in 26. 12.: osvoboditev ...

lea sirk Njena.si

Lea Sirk presenetila z globokim dekoltejem

tanja-balabanić, jan-klobasa Njena.si

Tanja Balabanić zaslužila na račun nestrpnežev

Novice Metlika

Rdeči križ Metlika tudi letos z akcijo Šolar

Piše: OZRK Metlika, Z.K.

Čas objave:
31.07.2019 07:21

Na Območnem združenju Rdečega križa Metlika bodo tudi letos že trinajsto leto zapored izvajali akcijo Šolar, s katero želijo pomagati osnovnošolcem in srednješolcem pri nakupu šolskih potrebščin, ki prihajajo iz socialno šibkih družin občine Metlike.

šolska torba 1.jpg
Šolska torba in puščica - komplet
M.K.

Gre za enkratno finančno pomoč, ki jo v obliki vrednostnega bona (lani v višini 40 €/otrok) prejmejo starši otrok. Bon na ime otroka bodo starši tudi letos lahko unovčili v trgovini Partner v Metliki in sicer od 1.8.- 31.8., ko poteka akcija in je namenjena izključno samo za šolske potrebščine. V zadnjih letih pa se je pokazala vse večja potreba po pomoči dijakom in študentom, tako pri plačilu študentskih domov, voznih kart in mesečnih pomoči- žepnin oz. štipendij. 

zvezki.jpg
Šolski zvezki
M.K.

Vsako leto razdelijo toliko pomoči, kolikor uspejo pridobiti sredstev, to je do 4.000 €. V preteklem šolskem letu je humanitarno pomoč prejelo 90 prejemnikov.

Da bi lahko pomagali večjemu številu otrok se za pomoč obračajo na vse, da po svojih močeh pomagate. Svoj prispevek lahko nakažete na TRR RK Metlika: 02994-0019199751 sklic: 00 2019 s pripisom Šolar 2019. Na njihovih srečanjih prejemniki povedo, da jim omenjena pomoč veliko pomeni pri plačilu šolskih obveznosti, ki jih sicer njihovi starši težko pokrijejo.

"Donatorjem, ki so se že odzvali pa velika hvala v prid naših otrok. Za vašo pomoč in razumevanje v naprej hvala," je v sporočilu za javnost še zapisala sekretarka RK MetlikaZalka Klemenčič.