Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Cerklje ob Krki

Redno usposabljanje vojaških pilotov tudi na našem območju

Piše: STA

Čas objave:
04.02.2019 10:05

V slovenskem zračnem prostoru bo do četrtka med 9. in 15. uro potekalo redno usposabljanje pilotov 152. letalske eskadrilje v nizkem letenju z letali PC-9M Hudournik. Ti bodo podpirali tudi usposabljanje usmerjevalcev združenega ognja na območju Mirnske doline, Šentjerneja in Cerovega Loga.

Kot so napovedali pri Slovenski vojski (SV), se bo usposabljanje pilotov v nizkem letenju izvajalo na višinah od 50 do 300 metrov v štirih smereh.

Eno usposabljanje bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Brestanica-Podsreda-Hotunje-Ptujsko jezero-Dobrovnik-Križevci-Okoslavci-Ruše-Zreče-Polzela-Radeče-Brestanica-Letališče Cerklje ob Krki.

Drugo bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Brestanica-Ponikva-Stojnci-Odranci-Dravograd-Braslovče-Kuretno-Radeče-Brestanica-Letališče Cerklje ob Krki.

Tretja smer bo Letališče Cerklje ob Krki-Škocjan-Ponikve-Gorenja vas-Most na Soči-Bač-Mali log-Nemška loka-Šentjernej-Letališče Cerklje ob Krki.

Četrto usposabljanje pa bo potekalo v smeri Letališče Cerklje ob Krki-Škocjan-Sveta trojica-Zadlog-Ritomeče-Sviščaki-Retje-Mokri potok-Tušev dol-Šentjernej-Letališče Cerklje ob Krki.

Načrtovano nizko letenje bo dnevno potekalo le na dveh smereh, z intenzivnostjo dveh letal v eni uri. Smer in čas letenja bodo določili glede na trenutne vremenske razmere. Zapisali so še, da bo usposabljanje potekalo skladno z zakonskimi določili in ostalimi predpisi, ki urejajo letenje na nizkih višinah z zrakoplovi Slovenske vojske. Med izvajanjem aktivnosti se bodo piloti v največji možni meri izogibali letenju nad večjimi naselji.