kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Pariz

Riko hiša na francoskih tleh

Piše: Radio Krka

Čas objave:
18.04.2013 15:55

Predsednik Pahor se je v okviru dvodnevnega uradnega obiska v Franciji udeležil tudi premiernega ogleda eko hiše, zgrajene v sodelovanju slovenskega podjetja Riko in priznanega francoskega oblikovalca Philippa Starcka.

Slovenija potrebuje končne proizvode, kot je ta hiša, da bodoče partnerje prepriča o svoji kakovosti, je poudaril Predsednik.

Premiernemu ogledu Eko hiše P.A.T.H. v kraju Montfort l'Amaury v okolici Pariza, katere lastnik je sicer Starck, je sledil tudi podpis prodajne pogodbe hiše P.A.T.H. med direktorjem Rika Janezom Škrabcem in prvim kupcem takšne hiše Rayem Tammijem.

Ob ogledu hiše je Pahor poudaril, da je poskušal na poslovnem zajtrku s francoskimi podjetji bodoče partnerje prepričati, da je Slovenija zelo dobro poslovno okolje, ter izpostavil, da je treba za dosego tega cilja svetu pokazati končne proizvode. "To je eden od njih," je dejal.

"Moja naloga v naslednjih nekaj letih bo, da svetu pokažem, da Slovenija ni majcena država na koncu sveta, temveč je država, sposobna narediti zelo inovativne in sodobne proizvode najboljše svetovne kakovosti," je še poudaril predsednik.

Starck pa je pojasnil, da so dve leti po vsem svetu iskali podjetja, s katerimi bi lahko sodelovali pri gradnji eko hiše, in da je bil Riko očitno najboljši, najbolj podjeten.

"Ko sem bil pred leti v Sloveniji, sem imel občutek, da je Slovenija prihodnost Evrope in - zakaj ne - sveta. Zdaj, ko že leta delam z Rikom, lahko potrdim - ste najboljši, ste prihodnost," je še poudaril priznani francoski oblikovalec.

Po poslovnem zajtrku s francoskimi podjetji in ogledom eko hiše se je Pahor sestal še s predsednikom spodnjega doma francoskega parlamenta, narodne skupščine, Claudom Bartolonom, kar je tudi zadnja postaja njegovega dvodnevnega uradnega obiska v Franciji.