mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Metlika

S seje OS v Metliki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
20.10.2017 15:49

V Metliki so se včeraj sešli svetniki in svetnice občine Metlika. Obrqavnavali so 10 točk redne seje.

med drugim so se lotili predloga Odloka o nalogah in financiranju mestne in krajevnih skupnosti v Občini Metlika. Odlok je bil sprejet v prvi obravnavi, vse krajevne skupnosti pa bodo ponovno pozvane k predlaganju morebitnih sprememb ali dopolnitev, ki bodo lahko vključene v sam odlok v drugi obravnavi.

Na seji so bili sprejeti sklepi o dobitnikih priznanj Občine Metlika v letu 2017 ter sklepi o dobitnikih priznanj za delo na področju športa. Priznanje za delo na področju športa bo tako podeljeno Vinku Stoparju, kot zaslužnemu športnemu delavcu za organizacijsko delo, plaketa za delo na področju športa pa Larissi Šoronda, kot najboljši športnici. Plakete Občine Metlika bodo podeljene Prireditvenemu odboru Pridi zvečer na grad, Vekoslavu Prevalšku in Mileni Pavlovič. Vsa priznanja bodo podeljena na osrednji slovesnosti ob občinskem prazniku, ki bo v petek, 24. novembra 2017, ob 18. uri, v športni dvorani pri Osnovni šoli Metlika.

Sprejet je bil letni program športa za leto 2018, v katerem je navedeno kateri programi športa bodo financirani in koliko sredstev bo namenjenih posamezni vsebini. Za leto 2018 so za sofinanciranje športnih programov predvidena sredstva v višini 68.000 EUR. Sredstva bodo posameznim izvajalcem, na podlagi javnega razpisa, razdeljena v skladu z merili, ki so opredeljena v Pravilniku za vrednotenje športnih programov v Občini Metlika.

Na seji je potekalo tudi tajno glasovanje za določitev kandidata za člana državnega sveta in glasovanje za določitev predstavnikov v volilno telo za volitve člana državnega sveta. Za kandidata za člana državnega sveta so tako določili Jožeta Cajnarja, za elektorja na volitvah za člana državnega sveta pa sta bila določena Maja Štubljar in Anton Gerkšič.

Sprejete so bile štiri premoženjsko pravne zadeve. V sklopu kadrovskih zadev, pa je bila, zaradi odstopne izjave Jožeta Pezdirca s funkcije člana Odbora za družbene dejavnosti Občine Metlika ter s funkcije člana sveta zavoda OŠ Podzemelj, na obe funkciji do izteka mandatne dobe imenovana Martina Legan Janežkovič.