Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Metlika

Sejali metliški svetniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
16.11.2012 15:25

Metliški svetniki so včeraj sejali na svoji 13. redni seji. Med drugim so odločali tudi o dobitnikih priznanj, ki bodo podeljena na slovesnosti ob občinskem prazniku.

Člani občinskega sveta so sprejeli Oceno izvajanja Občinskega programa varnosti Občine Metlika ter potrdili Program oskrbe s pitno vodo v Občini Metlika za leto 2013 in Program izvajanja javne službe odvajanja in čiščenja komunalnih odpadnih in padavinskih voda v Občini Metlika za leto 2013.

V prvi in drugi obravnavi je bil sprejet Odlok o ustanovitvi javnega podjetja Komunala Metlika d.o.o., potrdili pa so tudi poslovni načrt javnega podjetja Komunala Metlika d.o.o. za leto 2013.

Obravnavali so tudi predlog proračuna Občine Metlika za leto 2013 ter ga sprejeli v prvi obravnavi.


Sprejeta sta bila tudi dva pravilnika, in sicer Pravilnik o enkratni denarni pomoči ob rojstvu otroka ter Pravilnik o povračilu stroškov šolskega prevoza otrokom s posebnimi potrebami.

Člani občinskega sveta so odločali tudi o dobitnikih priznanj, ki bodo podeljena na slovesnosti ob občinskem prazniku. Sprejeli so sklep, da se plaketi Občine Metlika podelita Čebelarskemu društvu dr. Jožef Starc in Prostovoljnemu gasilskemu društvu Metlika. Za častnega občana so imenovali Vladimirja Gregora Bahča. Na področju športa pa bodo, glede na sklep občinskega sveta, priznanja podeljena Mojci Vraničar, Željku Golešu in Tjaši Sopčič. Plaketa v kategoriji zaslužne športne delavke za organizacijsko delo pa bo podeljena Danieli Orlič – Dani.