kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Novo mesto

Seniorji delili izkušnje z mladimi podjetniki

Piše: Radio Krka

Čas objave:
15.03.2013 16:53

Mladi bodoči podjetniki so se srečali s člani Sekcije seniorjev Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in jim predstavili svoje podjetniške ideje. Upokojeni menedžerji in strokovnjaki, ki so delovali v dolenjskih gospodarskih družbah, so jim s svojimi izkušnjami svetovali, kako idejo razviti in uspešno voditi mlado podjetje.

V Podjetniškem inkubatorju Podbreznik so se danes srečali člani Sekcije seniorjev Gospodarske zbornice Dolenjske in Bele krajine in udeleženci projekta Podjetno v svet podjetništva, ki ga izvaja Razvojni center Novo mesto. Šlo je za prvo javno predstavitev in preverbo poslovnih idej udeležencev.

V osrednjem delu dogodka so mladi podjetniki predstavili 10 poslovnih idej, ki jih razvijajo v operaciji Podjetno v svet podjetništva.

Seniorji so pohvalili predstavitve mladih podjetnikov, saj so v kratkem času odlično povzeli bistvo svojih poslovnih idej. Po končanih predstavitvah so jim namenili kar nekaj koristnih nasvetov in predlogov glede njihovih poslovnih idej.


Sledilo je neformalno druženje vseh udeležencev dogodka v skupnih prostorih Podjetniškega inkubatorja Podbreznik, kjer so se vsi udeleženci srečanja tudi osebno pogovorili. Seniorji so s svojim širokim krogom poslovnih poznanstev bodočim podjetnikom že takoj odprli nekaj vrat, s čimer je bil eden izmed namenov dogodka tudi dosežen.