mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Sevnica

Sevnica prejela srebrni znak

Piše: Občina Sevnica

Čas objave:
02.06.2018 22:07

Občina Sevnica je v sklopu Zelene sheme slovenskega turizma uspešno prestala obsežno in zahtevno ocenjevanje, ter dobila srebrni znak.

Sevnica se je12 destinacijam, ki so se prijavile na tretji nacionalni poziv Slovenske turistične organizacije za pospeševanje vpeljevanja trajnostnega poslovanja v turizmu, imenovanega Zelena shema slovenskega turizma – Slovenia Green, pridružila in aktivnosti začela voditi že lani. Aktivnosti za pridobitev znaka je vodila zelena skupina pod vodstvom zelenega koordinatorja Mateja Imperla z zavoda KŠTM Sevnica.

V procesu presoje za pridobitev certifikata oziroma znaka se je občina Sevnica kot turistična destinacija presojala skozi117 vsebinskih vprašanjin preko105 kazalnikov, ki so mednarodno uveljavljeni in sistematično analizirajo sedem osnovnih tematskih vsebinskih sklopov, in sicer podatke o destinaciji, destinacijski management, naravo in pokrajino, okolje in podnebje, kulturo in tradicijo, socialno klimo in poslovanje turističnih podjetij.

V skupini so sodelovali predstavniki zavoda KŠTM Sevnica in Turistične agencije Doživljaj Posavje, Občine Sevnica, Javnega podjetja Komunala d.o.o. Sevnica in Turistične zveze občine Sevnica, pa tudi Zavod za gozdove Slovenije, Kozjanski park in celjska območna enota Zavoda Republike Slovenije za varstvo narave. Preko različnih aktivnosti so zbirali podatke o trajnosti sevniškega turističnega razvoja ter osveščali lokalno prebivalstvo, gospodarstvo, obiskovalce in ostale deležnike o pomenu trajnostnega turizma.

V organizaciji Slovenske turistične organizacije in Konzorcija Slovenia Green s partnerji je v začetku tedna potekal Zeleni dan slovenskega turizma, osrednji dogodek trajnostnega turizma v Sloveniji. Na prizorišču smučišča Cerkno so bila podeljena priznanja vsem destinacijam in ponudnikom, ki so v letošnjem letu uspešno prestali ocenjevanje za pridobitev znaka v okviru Zelene sheme slovenskega turizma, tudi Občini Sevnica.

Obvestila o prejemu srebrnega znaka se je Sevnica sicer razveselila že v začetku pomladi, s tem pa je bila kot turistična destinacija, skladno z vsemi prizadevanji na področju trajnosti, turizmu, okolju, obiskovalcem in turistom prijazna destinacija. 

Slovesno je bil znak županu Srečku Ocvirku in direktorici KŠTM Sevnica Mojci Pernovšek predan ob tej priložnosti s strani direktorice Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak. Dogodka se je poleg številnih gostov iz turističnega gospodarstva udeležil tudi predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Milan Brglez.