mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Si za eno prešerno?

Piše: Zavod Novo mesto

Čas objave:
09.02.2019 07:37

Intimno druženje ob poeziji in glasbi dolenjskih ustvarjalcev različnih generacij so sinoči pripravili v  Kulturnem centru Janeza Trdine. Gre za dogodek, ki je nastal posebej za Kulturni praznik.

Posvečen je bil domačim avtorjem, ki svoja občutja bolečine in vznesene sreče, svoj odnos do sebe, drugih in sveta izražajo prek poezije, zapetih tonov ali zaigranih melodij.

K sodelovanju so povabili ustvarjalce različnih generacij, ki jih družijo odprtost srca, ljubezen do ustvarjanja, izjemna tenkočutnost pri opazovanju sveta in sposobnost prelivanja svojih občutkov v besede in pesmi, v tone in melodije ... Sodelovali so že uveljavljeni pesniki s prodornimi glasovi, pa tudi zadržani in tišji začetniki. 

Umetniki so svoje literarne in glasbene stvaritve interpretirali sami, igralki pa sta na novo nastale verze in melodije povezovali z brezčasno poetiko Prešernovih poezij.

Scenografija: Dan Pikalo
Izvedba: pesnice in pesniki Tara Božič, Neža Cerinšek, Ivan Hrovatič, Blaž Iršič, Klavdija Kotar, Brina Kren in Gašper Torkar
bend Eni od sedmih milijard,
glasbenici Nina Pečar in Petra Vidmar ter  igralki Ana Penca in Sara Gorše.

Avtorice dogodka so Sara Gorše, Klavdija Kotar in Saša Šepec. Dogodek pa je nastal v produkciji Zavoda Novo mesto in Javnega sklada za kulturne dejavnosti, območne izpostave Novo mesto.