mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

cernivceva 6a PL Reporter.si

Milijon in pol evrov vredne hiše gradbenega ...

620-24-reli1 Ekipa24.si

Grozljivka na reliju! Vsaj sedem mrtvih, 21 ...

marjetka-voglar-in-rudi-mlakar, poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Rudi premagal vse ovire in zanetil ljubezen

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Brežice, Novo mesto

Skupila jo je kolesarka

Piše: Radio Krka

Čas objave:
12.03.2013 11:44

Jutro se je v Brežicah danes začelo s sirenami. Voznik osebnega vozila je namreč ob 7.44h na Bizeljski cesti zbil starejšo kolesarko.

Po prvih ugotovitvah policistov je 72-letna voznica, ki ni vozila po pravilnem prometnem pasu, trčila v avtomobil, ki se je vzvratno vključeval v promet. Reševalci so 72-letno žensko odpeljali v bolnišnico, kjer so ugotovili, da gre za hude poškodbe glave.

Ostali dogodki

Policisti Policijske uprave Novo mesto so od zadnjega poročanja intervenirali v 55 nujnih primerih. Obravnavali so devet prometnih nesreč, v katerih je nastala materialna škoda. Zaradi vožnje pod vplivom alkohola so pridržali voznika osebnega avtomobila. Kršitelju cestno prometnih predpisov so zasegli kolo z motorjem. Posredovali so zaradi štirih kršitev javnega reda in miru na javnih krajih in v zasebnih prostorih. S področja kriminalitete so obravnavali sume kaznivih dejanj ponarejanja denarja, goljufije, vlomov in tatvin. Intervenirali so zaradi požara, sprožitve signalno varnostne naprave, zgostitev prometa in ovir na vozišču.


Goljufija: včeraj nekaj pred 12. uro so bili novomeški policisti obveščeni, da je na Novem trgu v Novem mestu neznanec občanki v odkup ponudil verižico, ki naj bi bila po njegovem zatrjevanju zlata. Občanka mu je v zameno izročila svoj nakit, kasneje pa je ugotovila, da jo je neznanec ogoljufal. Policisti nadaljujejo z zbiranjem obvestil in ugotavljanjem okoliščin kaznivega dejanja.


Na Uršnih Selih je nekdo vlomil v drvarnico in odtujil bakren kotel za žganjekuho.


V noči na 11. 3. je na parkirnem prostoru v Novem mestu nekdo iz odklenjenega tovornega vozila odtujil avtoradio in zaboj z orodjem. Oškodovanec ocenjuje škodo na okoli 400 evrov.

11. 3. popoldan je v okolici Krškega neznanec vlomil v stanovanjsko hišo in odtujil nakit in gotovino.

S strehe zidanice v okolici Črnomlja so neznanci odtujili bakrene žlebove in obrobe. Škode je za okoli 500 evrov.

Nesrečnih 11 skritih na vlaku
Policisti na mejnem prehodu Dobova so med opravljanjem nalog mejne kontrole na tovornem vlaku, ki je pripeljal iz Hrvaške, izsledili tujce, ki so se nameravali izogniti mejni kontroli. Enajst tujcev je bilo skritih med železnimi koluti na tovornem vlaku. Med postopkom so ugotovili, da gre za državljane Alžirije, Pakistana, Sirije, Tunizije, Palestine in Maroka, stare med 19 in 38 let. Tujce so po zaključenem postopku predali hrvaškim varnostnim organom.