mojca_fartek_retnje_pp_trzic_22.4.2024 (1) Svet24.si

56-letna Mojca od doma odšla peš, vrnila se ni. ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Ansambel Igor in zlati zvoki Revija Stop

»Vse dni, vse noči« igrajo že lepih 32 let

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Skupina Adria Mobil lani okrepila dobiček

Piše: STA

Čas objave:
30.04.2018 12:55

Skupina Adria Mobil je lani ustvarila 416,8 milijona evrov prihodkov od prodaje, kar je 17 odstotkov več kot predlani. Čisti dobiček se je okrepil za 37 odstotkov na 38,5 milijona evrov, kar je nad načrti. Uspešno so poslovale tudi Adriine odvisne družbe.

Skupina je večino prihodkov ustvarila na tujih trgih s prodajo prikolic in avtodomov, je razvidno iz poročila o poslovanju, danes objavljenega na spletnih straneh Ljubljanske borze.

Dobiček iz poslovanja skupine, ki je poleg matične družbe Adrie Mobil ob koncu minulega leta vključevala še 11 odvisnih družb, je lani dosegel 47,4 milijona evrov, kar je 44 odstotkov več kot predlani. Skupina je imela konec minulega leta 1721 zaposlenih, kar je 100 več kot ob koncu leta 2016.



Matična družba Adria Mobil je lani ustvarila 350 milijonov evrov prihodkov od prodaje, kar na letni ravni predstavlja devetodstotno rast. Čisti dobiček je povečala za šest odstotkov na 28,8 milijona evrov, dobiček iz poslovanja pa je narasel za 19 odstotkov na 33,8 milijona evrov.

Adria Mobil je septembra lani z zaključkom prodajnega postopka družbe Protej postala del francoske skupine Trigano. Na čelu družbe kljub temu še naprej ostaja dolgoletna generalna direktorica Sonja Gole, ki so ji nadzorniki decembra potrdili nov štiriletni mandat.