mlin Svet24.si

8-letnika skalpiralo na šolskem ogledu kmetije

medved, rjavi medved Svet24.si

Ministrstvo sledilo stroki: Letos bodo odstrelili ...

1701778337-dsc9818-01-1701778319724 Necenzurirano

"Kar sta na policiji počela Žakelj in Tonin, je ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Simon Vadnjal Revija Stop

Znani obrazi so zelo okoljsko ozaveščeni

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Novo mesto

Sneg se tali, Krka pa narašča ...

Piše: Radio Krka

Čas objave:
08.03.2013 21:11

Zaradi taljenja snega in predvidenih padavin Agencija RS za okolje pričakuje v soboto in nedeljo močno naraščanje reke Krke in njenih pritokov.

Krka lahko v soboto, zlasti pa v nedeljo in ponedeljek poplavi na območju redkih poplav. Narasli sta tudi Ljubljanica in Vipava, v soboto bosta ob padavinah tudi reki Reka in Kolpa.

Arso v danes objavljenem opozorilu največji pretok reke Krke pričakuje v noči iz sobote na nedeljo ter v nedeljo čez dan, ko lahko Krka v Podbočju preseže pretok 350 kubičnih metrov na sekundo. Opozorilni pretok v višini 200 kubičnih metrov na sekundo pa naj bi Krka presegla že danes dopoldan.


Opozorilne vrednosti pretokov sta presegli tudi Ljubljanica in Vipava, njuna vodnatost pa se prehodno umirja. Arso največji pretok Ljubljanice pričakuje v noči iz sobote na nedeljo ter v nedeljo čez dan, ko lahko preseže 200 kubičnih metrov na sekundo. Ljubljanica bo poplavljala na Ljubljanskem barju v območju pogostih poplav. Reka Vipava je presegla opozorilni pretok sto kubičnih metrov na sekundo v Dolenju, v prihodnjih dneh pa bo skupaj s pritoki ohranjala veliko vodnatost. Ob ponovnih padavinah lahko poplavi na območjih pogostih poplav.
V soboto bosta ob padavinah narasli reki Reka in Kolpa, pri kateri so prav tako možna manjša razlivanja na območjih pogostih poplav. V prihodnjih dneh se bodo povečale površine na ojezerjenih delih kraških polj Notranjskega in Dolenjskega krasa. Tam lahko pride do razlivanj na območjih pogostih poplav, v opozorilu še navaja Arso.