kitara Svet24.si

Umrl utemeljitelj slovenske kitaristike Tomaž ...

Kourtney Kardashian Svet24.si

Kourtney Kardashian ponosna na telo, ki ji je dalo...

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

poroka rudi marjetka Njena.si

Marjetko in Rudija razdvojili, a sta našla pot ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice

Solidarnost številnih v akciji Pomagajmo družini Rajk

Piše: OZRK Novo mesto

Čas objave:
15.02.2018 10:29

Film Družina so januarja in v začetku februarja predvajali v številnih krajih širom Slovenije. Distributer filma Demiurg je zaprosil vse kinematografe, da podprejo Območno združenje Rdečega križa Novo mesto pri humanitarni akciji Pomagajmo družini Rajk.

Tako so predstavniki OZRK Novo mesto v Ljubljani, Mariboru, Celju, Novem mestu in na Ptuju zbirali prostovoljne prispevke. V drugih krajih pa so za pomoč pri zbiranju zaprosili tamkajšnji RK in doživeli veliko solidarno podporo v Radovljici, Izoli, Slovenj Gradcu, Trbovljah, Tolminu, Domžalah, Sežani, Črnomlju, Idriji, Kočevju in Krškem. Številna območna združenja niso sodelovala le pri zbiranju prostovoljnih prispevkov, ampak v sklad za Rajkove nakazala tudi denarne zneske.

Tako so na Liffu in ob drugih predvajanjih filma zbrali več kot 7.000 evrov. Zahvala velja vsem, ki so pri akciji sodelovali in jih podprli, posebna zahvala pa velja Kinodvoru, Demiurgu, Cvinger filmu in Veselemu teatru iz Dolenjskih Toplic, ki so k temu znesku prispevali več kot polovico.

Na OZRK Novo mesto se trenutno ukvarjajo s pripravo dobrodelnega koncerta, ki naj bi še dodatno napolnil sklad in čim prej omogočil začetek obnove Rajkove hiše.

Donacije zbirajo na njihovem tekočem računu in pri vseh mobilnih operaterjih na številki 1919. S SMS sporočilom RAJK prispevajo 1 evro, RAJK5 pa 5 evrov. Še vedno vabijo podjetja, obrtnike, društva, organizacije in posameznike, da s finančnimi sredstvi, podarjenim gradbenim in drugim materialom ali obrtniškimi deli pomagajo zbrati 41.658,18 evra za obnovo hiše družine Rajk.

 
POMAGAJMO DRUŽINI RAJK

Sredstva za obnovo hiše zbirajo na
TRR: SI56 0297 0025 9477 202
sklic: 00-903056
pripis: POMAGAJMO DRUŽINI RAJK
naslov: OZRK Novo mesto, Ulica Slavka Gruma 54 a, 8000 Novo mesto

SMS sporočilo na 1919: RAJK (1 evro), RAJK5 (5 evrov)

Akcijo koordinirata Barbara Ozimek (novo-mesto.ozrk@ozrks.si; 07 39 33 126) in Nuša Rustja (nusa.rustja@guest.arnes.si; 040 625 463).