blaz svab Svet24.si

Blaž Švab je razkril, zakaj je o svoji bolezni ...

navijači Dobra karma

Duše pokojnikov so zdaj navijači na tekmi

princ harry, meghan markle, zaroka Svet24.si

Dovolj kraljevskega kiča: Harry in Meghan bosta ...

primož kastelic in dedek Svet24.si

Izbrali ste gasilca junaka: to je Primož ...

Severina Dobra karma

Severina: sreče v ljubezni nima, niti je ne bo ...

danijel promo Njena.si

Danijelovi družini je težko pri srcu

bitka v areni Njena.si

Preobrat na Kmetiji: Vodil igro, nato je sledil ...

Novice Vavta vas

Športniki na obisku na OŠ Vavta vas

Piše: Slovenska zveza tajskega boksa

Čas objave:
19.10.2018 16:22

Reprezentanti Slovenije in Ambasadorji športa Slovenske zveze tajskega boksa in Scorpion gyma so obiskali učence 3A in 3B razreda OŠ Vavta Vas. Odzvali so se na povabilo Roka Darovec innjegove razredničarke Polone Keglovič.

Pogovarjali so se o zdravi prehrani, redni telesni vadbi, olimpijskih vrednotah, kaj pomenijo olimpijski krogi, o olimpijskih igrah in o olimpioniku Leonu Štuklju (1898), nosilcu 6 olimpijskih medalj, katerega letos obeležujemo 120. obletnico rojstva. Petdesetim zvedavim osnovnošolcem so reprezentanti Slovenije: Bojana, Ognjen in Sašo, predstavili športno panogo tajski boks, Tajsko in svoje izkušnje z velikih mednarodnih tekmovanj.

Cilj projekta je na zanimiv in inovativen način približati šport in njegove vrednote vsem generacijam predvsem osnovnošolcem z obiski na njihovih OŠ.  Projekt je delno sofinancirala: Fundacija za šport, Slovenska zveza tajskega boksa in Mestna občina Novo mesto. Projekt je potekal pod okriljem, Slovenske zveze tajskega boksa in Svetovne organizacijo za tajski boks IFMA v sklopu projektov: »S ŠPORTOM PROTI NASILJU« in »PREMAGAJMO STRES IN KILOGRAME«.

»Bilo je super, otroci so se odzvali pozitivno, vsi so aktivno sodelovali, veliko spraševali in nas presenetili, koliko vedo o zdravi hrani, športu in naših Slovenskih športnikih. Dogovorili smo se, da bodo sodelovali na LIKOVNEM NATEČAJU, Evropske organizacije EMF, na temo »TAJSKI BOKS IN VREDNOTE«, je zapisal mentor in idejni vodja projekta.