Mile Ćulibrk Svet24.si

Umrl izbrisani kralj pleskavic, velik prijatelj ...

Taylor Swift Svet24.si

Nov album Taylor Swift – 31 pesmi, vsaka s ...

Vežnaver Necenzurirano

Afera sodna stavba: ko je država plačala ...

ljudmila novak pl Reporter.si

Ljudmila Novak: »Če nekdo stokrat pove, da sem ...

luka doncic 24 pm Ekipa24.si

Luka Dončić objavil posebno fotografijo ...

Tekmovalci Kmetija 2023 Njena.si

Tekmovalka Kmetije se je poročila

pogacar Ekipa24.si

Kocine pokonci... Poglejte, komu je Pogačar ...

Novice Ribnica

Sprejeli proračun za leto 2013 prvi obravnavi

Piše: Radio Krka

Čas objave:
21.12.2012 19:57

Svetnice in svetniki občine Ribnica so na 13. redni seji obravnavali in v predlagani vsebini sprejeli vseh 22 točk dnevnega reda. Le problematike kamnoloma v Kotu se bodo dotaknili na eni izmed prihodnjih sej. Osrednji točki dnevnega reda, odloku o proračunu za leto 2013 v prvi obravnavi, so soglasno prižgali zeleno luč.

Največji investicijski proračunski zalogaj bo tudi v prihodnjem letu dokončanje prve in nadaljevanje gradnje druge faze vrtca Ribnica. Ker so državna sredstva izpadla, se bo mogla občina v znesku dveh milijonov zadolžiti, a to posojilo, kot je razložil župan Jože Levstek, ne bo oviralo tekočega poslovanja občine .

Poleg vrtca, največje naložbe po letu 1990, bo največ proračunskega denarja šlo za gradnjo regionalnega vodovoda Sodražica-Ribnica, in sicer 2,3 milijona evrov ter energetsko sanacijo Zdravstvenega doma, v višini 450 tisoč evrov Sicer proračun občine Ribnica za prihodnje leto prvič presega 12 milijonov evrov, od tega je 5, 5 milijona evro načrtovanih iz transferjev.

Jože Levstek o proračunu