Klemen Jaklič Svet24.si

Ustavni sodnik Jaklič trdi, da ni potreboval ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

1709556859-172a8714-1709556621461 Necenzurirano

Kako rešiti javno zdravstvo? Ministrica naj ukine...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

andreja-špeh Njena.si

Andreja Špeh iz MasterChefove kuhinje na Japonsko

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Novice Brežice

AVDIO: Sprejeli so 16 predlaganih projektov občanov

Piše: STA

Čas objave:
25.11.2019 06:30

V participativni del proračunov Občine Brežice za prihodnji dve leti bodo uvrstili 16 projektov, ki so jih predlagali občani. Občina bo zanje letno namenila predvidoma 100.000 evrov. Projekte so predlagali in izglasovali v okviru akcije Moja skupnost - sodelujem, pri glasovanju je sodelovala skoraj četrtina oz. nekaj več kot 4600 brežiških občanov.

Vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Brežice Patricia Čular je povedala, da se je od 31 predlaganih v participativni del proračunov prihodnjih dveh let uvrstilo skupaj 16 projektov, ostale pa so uvrstili na rezervni seznam.

Občani so sicer predlagali projekte po brežiških krajevnih skupnostih. Med 16 izglasovanimi predlogi so projekti kot ureditev Igrišča Trobentice in rekreativne tekaške steze, ureditev športno-učnega prostora ob Krki v Župeči vasi, prenova asfaltiranega igrišča v Krški vasi, razgledna ploščad na Svetem Vidu, ureditev otroškega igrišča in postavitev igral ob Domu krajanov v Mrzlavi vasi in ureditev akustike v večnamenski dvorani v Skopicah.

Med izglasovanimi projekti so še vadbeni park in družabna točka v Globokem, ureditev travnatega igrišča ob podružnični šoli Kapele, medgeneracijski park Sela, Artiška pot zdravja, ureditev okolice Doma krajanov v Križah, ureditev ekoloških otokov v krajevni skupnosti Bizeljsko, prednovoletna okrasitev Pišec ter rehabilitacijski in rekreacijski studio.

Čularjeva je ocenila, da je odziv občanov presegel pričakovanja. Glasovali so lahko občani s stalnim bivališčem v Občini Brežice, starejši od 15 let. 

Vodja oddelka za družbene dejavnosti Občine Brežice Patricija Čular