kranj, prometna-nesreča, avtobus Svet24.si

Policija išče voznika avtobusa, ki je v Kranju ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

gašper bedenčič Necenzurirano

Tonin in Žakelj na policijo prinesla tudi ...

milan kucan sr Reporter.si

Razvnete strasti v SD: Milana Kučana razkuril ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Novice Krško

FOTO: V Krkšem in Brežicah tradicionalni

Piše: Občina Krško

Čas objave:
17.11.2017 13:03

V slovenskih vrtic so otrokom pripravili zajtrk zmagovalcev.

KRŠKO:

Kot vsako leto se je občina Krško tudi letos ob dnevu slovenske hrane pridružila projektu Tradicionalni slovenski zajtrk, v okviru katerega je župan občine Krško Miran Stanko danes k zajtrku sedel z najmlajšimi in vzgojiteljicami enote Vrtca Krško Murenčki na Zdolah.

Letošnji dan slovenske hrane v ospredje postavlja pomen naročanja hrane v javnih zavodih iz lokalne bližine. Že tradicionalno so otroci na Zdolah tako kot drugod po Sloveniji zajtrkovali domač kruh, maslo, »zdolski« med, jabolka in mleko. Poleg župana so se jim pridružili tudi ravnatelj Vrtca Krško Dušan Tomažin in pomočnica ravnatelja Anita Gomilšek. Otroke je obiskal tudi domači čebelar Franc Ban, ki jim je opisal delo čebelarja in jim predstavil pripomočke, ki jih čebelar potrebuje pri svojem delu. Ob pesmi Čebelar, ki jo otroci že tradicionalno pojejo na ta dan, pa jih je spremljal domači harmonikar Matjaž Ban.

BREŽICE:

 Župan občine Brežice Ivan Molan se vsako leto udeleži zajtrka na eni izmed šol in vrtcev v občini. Letošnji zajtrk je župan preživel v družbi otrok iz skupine Gumbki v brežiškem vrtcu, s katerimi je poklepetal o zdravi prehrani.

Skupaj z županom in ravnateljico vrtca mag. Silvija Komočar sta otroke obiskala tudi predstavnika Čebelarske zveze Brežice in spregovorila o čebelah in njihovem pomenu za življenje ljudi. Otroci so si lahko nadeli zaščitno pokrivalo,  ki ga čebelarji uporabljajo pri delu s čebelami, in si ogledali primer panja ter satja. Po pogovoru s čebelarjema je sledil zajtrk v igralnici za praznično mizo, ki so jo pripravili in okrasili otroci po lastnih zamislih. Ob tej priložnosti se je župan otrokom in vzgojiteljicam zahvalil za gostoljubnost in jih povabil, da obiščejo tudi občino.