Legenda pravi, da naj bi kača Evi najprej ponudila šop banan Odkrito.si

Hrana, ki obljublja vroč seks

nudizem Svet24.si

Katarina in Dušan v hrvaškem kampu, kjer gostje ...

barve Petisvet.si

Barvna energijska podpora od 20. do 26. julija

Modroobročkasta hobotnica Svet24.si

VIDEO: Turista nevede rokovala s smrtonosnim ...

8da716277e_62209401 Svet24.si

Žalostna Rasema znova v šov po ljubezen

natalija kolšek Njena.si

Ta lepotec je sin Natalije Kolšek!

alfi nipic1 Njena.si

Vidno shujšani Alfi Nipič

Novice Trebnje

Trebnje dobilo drugega podžupana

Piše: Občina Trebnje

Čas objave:
21.05.2019 10:57

Občina Trebnje je včeraj dobila še drugega podžupana, župan Alojzij Kastelic pa je to mesto zaupal Jožetu Avguštinčiču.

Župan lahko v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi izmed članov občinskega sveta imenuje podžupana, ki mu pomaga pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz pristojnosti župana, za katere ga le-ta pooblasti. Podžupan nadomešča župana v primeru njegove odsotnosti ali zadržanosti. Naj spomnimo, da Občina Trebnje že ima podžupana za področje prostora, komunalne in prometne infrastrukture, in sicer dr. Jožeta Korbarja, ki svoje delo opravlja nepoklicno že drugi mandat.

Jože Avguštinčič bo zadolžen za področje družbenih in gospodarskih dejavnosti. Jože Avguštinčič je diplomirani inženir lesarstva, doma iz Lokev pri Dobrniču. Star je 35 let in ima družino, kot konstruktor pa je zaposlen v podjetju z dolgoletno tradicijo v Posavju. Rad se ukvarja s športom, najraje pa se v prostem času posveča svoji družini.

Kot podžupan bo skrbel za področje družbenih in gospodarskih dejavnosti, kar bo obsegalo tako sodelovanje z javnimi zavodi na področju zdravstva, otroškega varstva, osnovnega šolstva, glasbenega izobraževanja, knjižničarstva, galerijske dejavnosti, ljubiteljske kulture, varstva kulturne dediščine, športa, dela z mladimi ter socialnega skrbstva kot tudi z društvi in drugimi akterji na teh področjih. Sodeloval bo tudi pri aktivnostih občine na področju gospodarskega razvoja občine, kmetijstva, podjetništva, obrti in turizma, svoje delo pa bo opravljal nepoklicno.