michel de montaigne Svet24.si

Našli posmrtne ostanke velikega renesančnega ...

PLANETI Dobra karma

Po 500 letih na nebu spet usodna konjukcija med ...

kris Svet24.si

Danes držimo pesti za Krisa!

temperatura, trend, segrevanje Svet24.si

Slovenija se segreva hitreje od svetovnega ...

magdalena Dobra karma

»Magdalena, kdo si ti? Kaj si ti?«

adrijana lucija in tanja Njena.si

Tekmovalke Kmetije postale žrtve spolnega ...

martina miki tanja Njena.si

Miki Šarac očaral z mladostnim videzom

Novice Trebnje

Trebnje dobilo drugega podžupana

Piše: Občina Trebnje

Čas objave:
21.05.2019 10:57

Občina Trebnje je včeraj dobila še drugega podžupana, župan Alojzij Kastelic pa je to mesto zaupal Jožetu Avguštinčiču.

Župan lahko v skladu z Zakonom o lokalni samoupravi izmed članov občinskega sveta imenuje podžupana, ki mu pomaga pri njegovem delu ter opravlja posamezne naloge iz pristojnosti župana, za katere ga le-ta pooblasti. Podžupan nadomešča župana v primeru njegove odsotnosti ali zadržanosti. Naj spomnimo, da Občina Trebnje že ima podžupana za področje prostora, komunalne in prometne infrastrukture, in sicer dr. Jožeta Korbarja, ki svoje delo opravlja nepoklicno že drugi mandat.

Jože Avguštinčič bo zadolžen za področje družbenih in gospodarskih dejavnosti. Jože Avguštinčič je diplomirani inženir lesarstva, doma iz Lokev pri Dobrniču. Star je 35 let in ima družino, kot konstruktor pa je zaposlen v podjetju z dolgoletno tradicijo v Posavju. Rad se ukvarja s športom, najraje pa se v prostem času posveča svoji družini.

Kot podžupan bo skrbel za področje družbenih in gospodarskih dejavnosti, kar bo obsegalo tako sodelovanje z javnimi zavodi na področju zdravstva, otroškega varstva, osnovnega šolstva, glasbenega izobraževanja, knjižničarstva, galerijske dejavnosti, ljubiteljske kulture, varstva kulturne dediščine, športa, dela z mladimi ter socialnega skrbstva kot tudi z društvi in drugimi akterji na teh področjih. Sodeloval bo tudi pri aktivnostih občine na področju gospodarskega razvoja občine, kmetijstva, podjetništva, obrti in turizma, svoje delo pa bo opravljal nepoklicno.