900469_089-cigareti2 Svet24.si

Kadili bi kot Turki, vendar ne bi plačali

Shonda Rhimes Svet24.si

Shonda Rhimes zaradi groženj prisiljena v selitev

sergej racman Necenzurirano

Eden najbogatejših Slovencev je v zaporu. ...

vucic kavcic INSTAGRAM Reporter.si

Aleksandar Vučić skrivoma obiskuje Slovenijo: na...

mattias skjelmose Ekipa24.si

Groza! Tresočega kolesarskega zvezdnika so komaj ...

Pogled, ki pove vse! Odkrito.si

Meghan - ljubosumni izpad? Ženski ukazala, naj se...

Luka Dončić Ekipa24.si

Dončič je kralj! Vsi se posebej pripravljajo na ...

Novice Novo mesto

Tri novomeške župnije danes začenjajo 10-dnevni misijon

Piše: STA

Čas objave:
16.11.2018 09:10

Tri novomeške župnije - Stolna župnija Novo mesto, sv. Lenart in Šmihel danes začenjajo misijon, v okviru katerega se bo v desetih dneh zvrstila vrsta dogodkov za poglobitev vere, predavanj in pogovorov. Začenjajo ga nocoj v stolnici s slovesno mašo, zaključili pa ga bodo v nedeljo, 25. novembra, z mašo in koncertom v dvorani Leona Štuklja.

V okviru misijona bo nocoj v Baragovem zavodu v Novem mestu filmski večer z Andražem Arkom "za mlade po letih in srcu".

Večino dni misijona bodo na različnih krajih potekale molitve za vernike vseh treh župnij in maše. Organizirana bodo srečanja in pogovori na različne tematike - za zaročence in pare v spoznavanju, za humanitarne delavce, za prepoznavanje ter lajšanje telesnih in duševnih stisk ljudi ter za vzgojo otrok in starševstvo. Organizirana bodo posebna srečanja za zdravnike, pedagoge, cerkvene glasbenike in druge, govora bo tudi o tem, kako živeti po ločitvi.


V sredo bo v Baragovem zavodu potekala okrogla miza z naslovom Izzivi za kristjana v današnjem svetu (kako biti in živeti kot kristjan/katoličan v tem času in prostoru), ki jo bo vodil Branko Cestnik, med gosti pa bo tudi upokojeni mariborski nadškof Marjan Turnšek.

Misijon bodo zaključili 25. novembra z mašo v novomeški dvorani Leona Štuklja, ki jo bo tako kot nocojšnjo mašo v stolnici vodil novomeški škof Andrej Glavan. Maši bo sledil koncert Tria Vivere.

Kot so zapisali organizatorji, je čas misijona "priložnost, da se še bolj zavemo ali pa na novo odkrijemo tistega, od katerega prihaja vse, kar človeka popolnoma osreči in izpopolni".